ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ЦИПРОФЛОКСАЦИН / CIPROFLOXACIN

Съдържа ципрофлоксацин хидрохлорид, микрокристална целулоза, царевично нишесте, магнезиев стеарат, талк, силициев диоксид, натриев нишестен гликолат, хипромелоза, титанов диоксид, полиетилен гликол

ciproksacinПредназначение

ЦИПРОФЛОКСАЦИН е широкоспектърен антбиотик, който се препоръчва при бактериални инфекции. Постига оздравителен ефект при проблеми с дихателните пътища, при възпаления на синусите и ушите, инфекции на отделителната система и гениталиите. Успешен е при инфекциозни заболявания на стомашно-чревния тракт, стави и кости, меки тъкани. Съдейства за овладяване на зараза с антраксни спори, при заболявания на кръвта с ниски стойности на левкоцитите, за профилактика на инфекции от Neisseria meningitidis.

Подходящ е за лечение на деца и юноши с фиброзна кистоза и пиелонефрит, както и при други проблеми с дихателните органи и отделителната система.

Как се приема

Таблетките ЦИПРОФЛОКСАЦИН се приемат по схема, в дозировка и с продължителност, определени от лекар. Параметрите зависят от здравословния проблем и общото състояние на пациента.
Таблетките трябва да се поглъщат цели, с много вода, в постоянни часове. Не приемайте заедно с млечни продукти или сокове, обогатени с калций. Обикновено лечебният курс продължава от 5 до 21 дни, но е възможно и удължаване, ако това е необходимо.

Не предприемайте самолечение с този медикамент; не определяйте самоволно дозировката му.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с ЦИПРОФЛОКСАЦИН може да причини алергични реакции от рода на замайване, стягане на гърдите, прилошаване до шок. Това налага незабавно прекратяване на приема и свързване с лекар.

Приемът на този медикамент може да причини отоци и болки в ставите и сухожилията. Данните са за подобна реакция при по-възрастни пациенти, които са били лекувани с кортикостероиди.

Един от страничните ефекти на медикамента е свързан с негативни въздействия върху психиката и нервната система.

Регистрирани са оплаквания от влошено състояние при пациенти с депресии, епилепсия, инсулт, съобщава се за болки, изтръпване на крайниците, мравучкане.

В някои случаи приемът на медикамента провокира продължителна диария, нерядко в тежка форма.

Продължителното лечение с този антибиотик налага контрол на кръвните показатели, той като може да повлияе върху стойностите на белите кръвни клетки или да активира наследствена анемия.

Кога НЕ БИВА да се приема

Този медикамент не е подходящ за пациенти с тежки бъбречни или чернодробни проблеми.

Не предприемайте лечение с ЦИПРОФЛОКСАЦИН, ако сте със сърдечно заболяване в тежка форма, имате епилепсия, заболяване на кръвта, страдате от психично заболяване с поддържаща терапия или сте преживели инсулт.

Повишено внимание и постоянен контрол изисква приложението на продукта при пациенти със заболявания на сухожилията и миастения гравис.

Не се препоръчва за бременни и кърмачки.

Не шофирайте при лечение с медикамента, тъй като е възможно той да ви причини понижена способност за концентрация и да влоши вниманието ви.

Не вземайте ЦИПРОФЛОКСАЦИН, ако сте алергични към някоя от съставките му.

Взаимодействие с други медикаменти

ЦИПРОФЛОКСАЦИН влиза в лекарствено взаимодействие с медикаменти за регулиране на сърдечния ритъм и артериалното налягане, което налага преценка за съвместяването на продуктите и възможната им замяна.

Наложителна е компетентна преценка за избора и схемата на прием на медикаменти паралелно с ЦИПРОФЛОКСАЦИН, особено в случаите с продукти за разреждане на кръвта, за псориазис, мускулни проблеми, рак, подагра, артрит, болест на Паркинсон, диабет, нестероидни противовъзпалителни и епилепсия. Усилващ ефект има съвместяването с кофеиносъдържащи продукти, антидепресанти и обезболяващи.

_________

Усреднена цена в аптеките – 4.50 лв за опаковка от 10 таблетки х 500 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *