ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Вирусът ебола е предизвикателство за учените

Огромен брой учени от цял свят се опитват да създадат лекарство за лечение на вируса ебола.

Япония също обяви, че е сътворила експериментален медикамент – Favipiravir. Главният секретар на кабинета Yoshihide Suga заяви пред репортери, че лекарството е  разработено от дъщерно дружество на Fujifilm Holdings и може да бъде доставено веднага.

Лечението на вируса е било одобрено от японското здравно министерство през март. Говорителят на Fujifilm Такао Aoki каза, че компанията е в преговори с властите в САЩ за започване на клиничното изпитване на favipiravir като лечение за ебола.  Aoki каза, че разработващите лекарството са го приложили за лечение на около 20 000 пациенти. Лекарството действа чрез инхибиране на вирусната репликация, което е важен момент от функцията му.

Световната здравна организация обяви, че предвид тежестта на епидемията, някои преки пътища или отклонения от обичайните процедури за тестване на новите лекарства ще бъдат приемливи.

ZMapp

Това е също експериментално лекарство, само че от САЩ и никога не е тествано върху хора преди. При сегашното разпространение на ебола  тазгодишния ZMapp е използвано за лечение на пациенти, двама от които са се възстановили в САЩ. Те са двама американски хуманитарни работници, които успешно са излекувани в болница в Атланта, в американския щат Джорджия, след като са се заразили със смъртоносния вирус в Либерия. Има случаи, при които лекарството не е помогнало. Както бе съобщено,  75-годишен испански свещеник е починал след като е лекуван с това лекарство в болница в Мадрид. Вероятно ще се потвърди информацията, че ебола мутира много бързо.

Вирусът се разпространява и в Конго

Вирусът ебола се разпространява чрез контакт с кръв или други телесни течности и за първи път е открит през 1970 г. За сегашната епидемия се съобщава, че е започнала около март тази година. Редица страни затвориха границите си за влизане на хора от засегнатите страни и издадоха забрана за пътуване до и от тези области.

Демократична република Конго е петата африканска държава – след Либерия, Гвинея, Сиера Леоне и Нигерия – в която се потвърдиха случаи на заразени с вируса ебола. Световната здравна организация обяви, че ще изпрати там в помощ медицински персонал и оборудване.

Над 2600 инфекции и 1400 смъртни случая са регистрирани от началото на разпространение на вируса в Сиера Леоне, Либерия, Гвинея и Нигерия. Либерия има най-много смъртни случаи – повече от 600 и наличието на болестта е потвърдено във всички региони на страната. 

 

Изчистете кръвта си с тази много ефикасна рецепта!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *