Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кои храни предпазват от рак?

Специалистите са на мнение, че над 50% от раковите заболявания могат да се предотвратя с правилно хранене. На много хора идеята може да им се стори неизпълнима по финансови причини – но истината е, че има огромен брой широко достъпни храни, от които да се състави антираковото меню.

Cancer food DEFСпециалисти от Израел огласиха списъка на онези достъпни храни, които са силен профилактичен фактор, твърдят от medikforum.ru. Сред тях са повечето зеленчуци, плодове и ядки. Ето и рейтингов списък на продуктите, които имат доказан антираков ефект: моркови, дини, шам фъстък, ряпа, бобови, копър.

Морковите гарантират намаляване на риска от ракови новообразувания с до 30%, ако се включват в менюто два-три пъти седмично.

Динята има високо съдържание от ликопен – веществото, което редуцира опасността от рак на панкреаса с почти 30%.

Шам фъстъкът зарежда с компонента гама-токоферол, а той от своя страна има противотуморен ефект спрямо рака на белите дробове, простатата и гърдата.

Ряпата е недолюбвана храна, при това напразно: тя е богата на антоциан, който възпира растежа на ракови клетки в дебелото черво.

Бобовите храни при редовна консумация поддържат оптимално ниво на бутират – мастна киселина, предотвратяваща злокачествените изменения в клетките.

Копърът съдържа флавоноиди, защитаващи от рак на белите дробове и на устната кухина.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *