ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Помислете за сърцето си, преди да започнете да пиете

Ако пиете, правете го разумно. Следващите съвети ще ви насочат как да не се лишавате от алкохол, като същевременно помагате на сърцето си.

 алкохол, сърце, алкохолизъм, алкохолна зависимост, инфаркт

  • Изберете плътното

Така вероятно ще разочароваме любителите на шардоне, но що се отнася до ползите за здравето, белите вина бледнеят в сравнение с червените. Това се дължи на факта, че при производството на бели вина не се включват обвивките на гроздето (или джибрите, съдържащи обвив­ките, се отстраняват от производствения процес на ранен етап), където се намират най-полезните вещества.

Когато избирате червено вино, се спи­райте на онези, които са най-плътни, тъй като са най-богати на полезни елементи. В това отношение са добри Côtes du Rhône, австралийски шираз, каберне совиньон, мерло или калифорнийски зинфандел.

  • Пийте с вечерята

Според някои изслед­вания лечебните свойства на виното се проя­вяват най-пълно, когато го пиете с основно­то блюдо. Допълнителен плюс е, че консу­мирането му с ястията може да понижи опас­ността от инфекции, свързани с храните.

Британски екип, изследващ рисковете за инфектиране на устната кухина от чашата за причастие, установил, че виното има бакте­рицидно действие върху повечето изследва­ни микроорганизми – с други думи убива всички познати микроби.

  • Не забравяйте добавките

Алкохолът блокира усвояването на фолата и неутрали­зира действието му в организма. Това поня­кога е опасно, тъй като фолатът има значе­ние за елиминирането на хомоцистина, но все пак самото вино понижава концентраци­ята на хомоцистин, така че това може да се приеме за компенсиращо действие. Факт е, че поначало твърде малко хора консумират зеленолистни зеленчуци и други богати на фолиева киселина храни.

За целта приемането на таблетка мулти-витамини ежедневно може да покрие какъв­то и да било дефицит.

  • Извлечете полза и без алкохол

Мо­жете да се възползвате от добрите качества на гроздето и без да е под формата на алко­хол. Пийте червен гроздов сок, който съдър­жа повечето от активните съставки на вино­то. Но помнете, че алкохолът има своя дял в предпазването на сърцето, така че безалко­холните напитки няма да ви осигурят съвсем :ъщия ефект.

  • Внимавайте с разредителите

Повече­то разредители съдържат много захар и ка лории. Изберете минерална вода, неподсла-дени плодови сокове или диетични варианти на смесени напитки, например тоник, и из­бягвайте коктейли, направени със сладки ли­кьори или висококалорични плодови некта­ри, обикновена или кокосова сметана. Вни­мавайте и с ирландското кафе, пинаколадите и питиетата, получени чрез смесване на ал­кохол и газирана напитка, тъй като те често съдържат много захар.

  • По малко всеки ден

Пиенето на средно по 1-2 чаши на ден е съвсем различно от това цяла седмица да не употребявате алко­хол, а през уикенда да си организирате пир­шество. Изследвания показват, че хората, които пият по малко всеки ден, имат по-ни­сък риск от инфаркт, отколкото онези, които пият рядко, но по много.

 

 

Спазването на тези 6 лесни стъпки ви гарантира 6 пъти по-здраво сърце

 

 

Ти лайф: Ефективната формула  за щитовидната жлеза и сърцето!

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *