ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Класическата музика увеличава апетита, сметката и усмивките

Музикалният съпровод при хранене влияе на усвояването на храната

музика лекува Вечеря под звуците пак на Моцарт подпомага храносмилането. Лека съвременна музика в по-бързо темпо стимулира целия тракт. Когато челюстите инстинктивно се движат в ритъма на музиката обаче, се поема повече храна и това води до преяждане.

Английски учени установили, че класическата музика променя киселинността на стомашния сок и че в ресторант тя предразполага към по-протяжно и спокойно ядене, особено на обяд. Учени от Лестър провели 3-седмично изследване в ресторант всеки ден с различна музика. Установили, че с класическа се яде най-много храна, плаща се най-много, клиентите са в добро настроение и често се усмихват. При поп музика хората хапват набързо и напускат. Без музика ресторантът става заведение за бързо хранене.

Класическата музика поражда асоциации, свързани с разкош, изисканост, богатство. Това повдига настроението и предразполага към харчене на повече пари. Настройваш се за аперитив, десерт, кафе, пише „Здраве без лекарства“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *