ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

5 супер ползи от слънцето

Да се разхождаме, да си почиваме или да спортуваме на слънце – прекрасно, нали? Но трябва да го правим хем редовно, хем с мярка. В противен случай ефектът ще е обратен.

1. Засилва умствената дейност

На слънце кръвта по-добре зарежда с кислород мозъка, а умствената дейност се изостря.

2. Допринася за физическата форма

Щом се изложим на слънце, жизнените ни функции се подобряват. Клетките ни се зареждат с витамин D чрез кожата, която пък го усвоява от слънчевите лъчи. Тялото получава кислород, а обмяната на веществата се засилва. Тези, които редовно упражняват спорт на открито, най-добре усещат благоприятното му въздействие slance– мускулите им се стягат, а издръжливостта им нараства, пише сп. „Здравен журнал“.

3. Укрепва костната система

Всички знаем, че слънцето ни зарежда с витамин D, който е необходим за усвояването на калция от храната и отлагането му върху костите. Слънцето е най-добрият източник на витамин D. Но трябва да внимаваме с прекаленото излагане, както и с часовете, в които си правим слънчеви бани – не бива да са най-горещите.

4. Полезно е за настроението ни

Светлината се поглъща от части от хипофизата и хипоталамуса, които влияят върху психическото ни състояние. През деня биологичният ни часовник се настройва от тази светлина, която изпраща сигнали на мозъка ни. Този процес направлява настроението, реакциите и способността ни да преодоляваме стреса. Избягвайте изкуственото осветление и излизайте навън колкото е възможно повече, за да се възползвате максимално от естествената светлина.

5. Стимулира либидото

Слънцето въздейства и върху сексуалната енергия, защото засилва дейността на пинеалната жлеза, която пък е отговорна за общото ни хормонално равновесие. Ефектът на слънцето е еднакъв както върху жените, така и върху мъжете. След няколко излагания въздействието му върху хормоналната система продължава 15 дни, а либидото ни се активира за още по-дълъг период.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *