Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Защо е вредно да се храним след 18:00 часа?

Едно от широко разпространените правила при спазване на диета е да не се яде късно вечер

вечеря Според някои препоръки последното хранене трябва да бъде поне 2 часа, преди да се отправите към леглото. В противен случай приетата порция се превръща в мазнини. Много лекари оспорват това мнение и го смятат за погрешно. Те обаче изтъкват други основателни причини да не си лягате веднага след като станете от масата.

Стомашни киселини. Ако след обилна вечеря се опитате да заспите, организмът ви вероятно ще е на друго мнение. Вместо да почива, той впряга храносмилателната система усилено да работи. Излишното количество отделена стомашна киселина причинява дискомфорт и създава усещане за парене, което се разпростира от стомаха към гърдите, а понякога и до гърлото. Възможно е да получите позиви за оригване. Всичко това може да попречи на качеството на съня през цялата нощ.
Ако легнете по гръб, много е вероятно да предизвикате т.нар. киселинен рефлукс. При недобро затваряне на клапата между стомаха и хранопровода стомашната киселина се качва нагоре към гърлото и причинява характерно усещане за парене. Ако не се лекувате дълго време, има риск да се увреди лигавицата на хранопровода.

Риск от сърдечен удар. Резултатите от наскоро проведено изследване сочат, че рискът от инфаркт е по-голям при хората, които си лягат скоро след последното хранене. Учените продължават да анализират този факт, като изследват връзката между храносмилателния процес и влиянието му върху кръвното налягане, нивото на кръвната захар и холестерола, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *