Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Оглупяваме, ако ТОЗИ витамин не ни достига!

Недостигът на витамин D в човешкия организъм повишава риска от деменция. До този резултат достигнаха британски учени след 6-годишни наблюдения върху здравето на 1650 пенсионери.

vitamind550В британския експеримент са били обхванати 1650 доброволци в пенсионна възраст, описват от kp.ru. Повод за старта на необикновеното изследване са били резултатите от друго наблюдение върху третата възраст. При него била доказана хипотезата, че при старите хора кожата по-трудно преобразува слънчевата светлина за зареждане с витамин D.
Още тогава изследователите са предположили, че е възможно възрастовият недостиг на този витамин да е една от причините за появата на деменция. Така започнало и новото изследване, чиито резултати и изводи се обявяват сега.
В началото на наблюденията нито един от участниците нямал признаци на деменция. Доброволците не се оплаквали от заболявания на сърдечно-съдовата система, не били жертви на инсулт. След контролните 6 години у 1169 от всички доброволци рискът от поява на деменция вече бил в съотношение 1:10! От всеки 70 човека с дефицит на витамин D от деменция страдал всеки пети.

Медиците припомнят, че потребностите от витамин D се попълват не само от слънчевата светлина, но и от някои храни – мазни риби, хранителни добавки. За възрастните хора е препоръчително всеки ден да ядат мляко и млечно-кисели продукти именно с такава цел.

Недостигът на този витамин очевидно е лоша работа, но ако е в излишък също не е добре. Заради прекомерното му натрупване може да се достигне до хипертоничен пристъп, да се наблюдава слабост и прилошаване, както и липса на апетит.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *