Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

КРЕСТОР / CKRESTOR

Съдържа розувастатин, лактоза монохидрат, микрокристална целулоза, калциев фосфат, кросповидон, магнезиев стеарат, хипромелоза, триацетин, оцветители

crestorПредназначение

КРЕСТОР е популярен медикамент от групата на статините. Препоръчва се при високи стойности на холестерола, които не могат да се овладеят чрез диета и повишена физическа активност. При това положение потенциалният потребител е в риск за инфаркт или инсулт поради влошено състояние на кръвоносните съдове. КРЕСТОР се прилага и при пациенти с атеросклероза.

Приемът на КРЕСТОР нормализира мастната обмяна и понижава стойностите на лошия холестерол. Това предпазва кръвоносните съдове от втвърдяване и отлагане на мастни плаки, което затруднява кръвообращението и повишава опасността от запушване и спукване.

Как се приема

Медикаментът се предлага в дозировки от 5, 10 и 20 милиграма. Каква е вашата индивидуална доза и програма на прием, определя лекуващият. Този лекарствен продукт е предназначен за дълготрайно приложение.

Лечебният курс с КРЕСТОР по принцип започва с дози от 5 или 10 мг – в зависимост от стойностите на холестерола и индивидуалния здравен статус. Таблетките се поемат цели, с вода, в избран от пациента постоянен час. Приемът на КРЕСТОР изисква периодична проверка за стойностите на холестерола с оглед корекции в дозировката. Максимално разрешената доза за ден е 40 мг – тя се препоръчва само на силно застрашени от инфаркт или инсулт пациенти с много високи нива на холестерола.

Стартови дози от 5 мг обикновено се препоръчват на пациенти над 70 години, хора с бъбречни проблеми или миопатия, както и на лица от азиатски произход. Стандартната доза в профилактични програми срещу инсулт или инфаркт може да достигне 20 мг. Деца и подрастващи на възраст 10-17 години при необходимост могат да бъдат лекувани с 5 мг КРЕСТОР, като допустимата дневна доза не може да надхвърля 20 мг.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с КРЕСТОР може да причини алергични реакции от рода на сърбеж и зачервяване на кожата, оток на лицето, подуване на гърлото и езика, затруднено дишане или преглъщане.

Най-честите оплаквания са за главоболие, болки в стомаха и гадене, диария, замайване, мускулни болки с различна интензивност, поява на белтък в урината и промени в стойностите на кръвната захар.

Съобщавано е за отклонения във функциите на панкреаса, черния дроб и бъбреците, ставни болки, влошено качество на съня с кошмари и халюцинации, признаци на депресия, дихателни проблеми.

Кога НЕ БИВА да се приема

Не предприемайте лечение с КРЕСТОР, ако имате алергия към някоя от съставките на продукта.

КРЕСТОР не се препоръчва на бременни и кърмачки.

Лекарственият продукт не е подходящ за пациенти с бъбречни и чернодробни увреждания.

Медикаментът е неприложим в случаи на повтарящи се или необясними мускулни болки.

Не се препоръчва за лечение на лица от азиатски произход.

Медикаментът не е добър за профилактични или лечебни програми при отклонения във функциите на щитовидната жлеза.

Не прилагайте този продукт за лечение на деца на възраст под 10 години. Лечението на лица на възраст 10-17 и над 70 години се извършва при особени условия в дозирането.

Ако сте редовен потребител на алкохол, не предприемайте лечение с КРЕСТОР. Не съчетавайте този продукт с други подобни за контрол на холестерола.

Взаимодействие с други медикаменти

В някои случаи комбинирнето на КРЕСТОР с други лекарствени продукти причинява усилване или отслабване действието на единия или и на двата медикамента. По тази причина лекуващият следва своевременно да бъде информиран от пациента за медикаментите, които е вземал наскоро или продължава да приема. Лекарят изработва индивидуална програма за лечение, в която съчетаването на други лекарства с КРЕСТОР е най-безопасно за пациента.

Особено внимание изискват медикаменти от рода на препарати за терапия след трансплантации, за разреждане на кръвта, антибиотици, за контрол върху стомашните киселини, други продукти за контрол на холестерола, противозачатъчни и елементи от терапия на ХИВ-позитивни пациенти.

_

Усреднена цена в аптеките – 44 лв за опаковка от 28 таблетки х 10 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *