ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Катя Близнакова: Всички заболявания са лечими!

Катя Близнакова-Ханиелла е известна актриса и певица. Има издадени 2 стихосбирки. Тя приема живота с неподправеното чувство за хумор и вярно служи на мотото: „Отвърни с добро, дори на лошото“. Ето какво споделя тя за живота и здравето си пред. „Доктор“.

Г-жо Близнакова, как ви се отразява лятото, в какво здраве ви намирам?

Лятото и всички сезони ми се отразяват страхотно, но от известно време имам проблем с коляното. То още не ми е минало напълно, но Слава Богу не се наложи операция. Досега не съм имала операции изобщо, не съм си чупила нищо…

За коляното се доверих на проф. Андрей Йотов, началник на Катедрата по ортопедична травматология и katya bliznakovaреконструктивна хирургия във ВМА. Проблемът с коляното беше, че се подуваше, даже мислех, че събирам вода. Миналия месец се събудих една сутрин със страшни болки. Така и не знам как се стигна дотам. Не спортувам активно, че да го претоваря. След като почти месец ме боля, болката беше непоносима, и се подуваше, отидох на лекар. Аз имам и шип там от падания като дете. За щастие се оказа, че проблемите са от претоварени връзки в колянната става. Аз иначе съм от хората, които не обичат да ходят по лекари и изчакват болката да премине от само себе си. Аз съм много капризен пациент и не търпя на болка. Проф. Йотов ми даде лекарства, не се наложи операция, разминах се и без инжекции. Малко по-дълго ще трае лечението така, но ще се оправи. Коляното спадна, болката остана все още малко, но ще премине.

Как получихте тази травма, сигурно спортувате?

Аз по принцип не съм спортен тип, не ходя на фитнес. Обичам да ходя пеша, но в случая нямам съзнателен спомен да съм наранила коляното си. Вероятно е от стара травма.

Както казах, не спортувам много, но внимавам с храненето, не се разпускам, защото трябва да имам хубава визия, а и самочувствието е по-различно, когато се видиш в огледалото и се харесаш. Придържам се към мой си режим на хранене, знам какво ми пречи и какво ми помага. Например, много рядко ям месо, предпочитам риба, морски дарове, салати, плодове, фрешчета. По принцип не обичам сладко и не ям такива храни. Иначе банички, милинки и тестени неща много ми се похапват, но се ограничавам от тях. Навремето какви ли не диети съм правила, всичко ново съм пробвала.  Но разбрах, че не е това начинът, човек трябва да се вслушва в тялото си, то всичко ни казва. Пак казвам – аз не съм се отпуснала, внимавам какво ям всеки ден, но не се ограничавам с драстични диети. Иначе съм кулинар, ценя вкусната храна, приготвям вкъщи много неща за любимите ми хора.

Иначе боледувате ли често – сега или в миналото?

В болница не съм била през живота си досега. Най-сериозното ми заболяване беше преди 4 години, изкарах много тежък бронхит, наложи се да пия антибиотици. Иначе съм против лекарствата, смятам, че трябва да се лекуваме с природна медицина, когато говорим за леки заболявания. Не обичам да боледувам, не обичам и лекарствата. Внушавам си, че всичко ми е наред и ми минава.

Какво е мнението ви за лекарското съсловие у нас?

Аз съм попадала на точните лекари. Но когато моята приятелка боледуваше, влезе в болница здрава и излезе по-болна. Отиде си от рак за 4 седмици, без да има някакви симптоми преди това. При всичките й пари не се грижеха за нея както трябва, а си представям какво ще стане, ако отиде по-обикновен човек в болница. Това е геноцид според мен, но иначе аз не съм попадала в такива ситуации досега.

Според вас защо се увеличиха драстично болните българи с рак, хипертония, инфаркт и т.н. през последните години?

Това според мен се дължи на лошотията в нас, отделно на ниската ни култура по отношение на здравето ни. Ние нямаме навика да се вслушваме в сигналите на тялото си, да ходим на профилактичен преглед. Всеки си казва: „А, на мен това няма да ми се случи”. Но не е така – ние сме като кутии, кой какво ще отключи в живота, не се знае. Аз съм убедена, че медицината отдавна е открила лек за всички болести, но нехуманно не ни го дава. Всички болести са лечими, просто индустрията трябва да се развива и да се купуват лекарства за съжаление.

Всички болести са вътре в нас, ние можем да ги пречистим на 90%. Душата е като храм, тялото също – трябва да ги „чистим” с добра енергия. Каквото и да ти направи някой в този живот, не си заслужава да си слагаш черна енергия, да го мразиш, да търсиш причината защо е така – случило се е… Просто спираш да комуникираш с този човек или нещо, което те дразни, го премахваш. Аз съм на този принцип и действа. Има сила, която наистина ни пази.

Другото, което ни разболява, е манията да бъдеш богат, да трупаш пари, иманета. Аз пък се радвам на живота, парите, които успея да отделя, ги давам за екскурзии, а не да имам скъпи коли, маркови дрешки или нещо друго.

Изглеждате хармонична личност, как постигнахте това?

Имах една приятелка, Людмила Захариева, Бог да я прости, която преди време ми даде книга за ангели. Тази книга ме насочи към духовното търсене. Много вярвам в силата на ангелската мисъл, даже пиша на шрифта на преминаващата река, на който е писал Соломон и е търсил отговори от Вселената. Това е единственият шрифт, с който може да се контактува с безплътните сили. Този шрифт е описан в книгата на Дейвид Гудар – „Свещената магия на ангелите”, извадих си го, знам за всеки ден кой ангел отговаря и се допит­вам до тях. Но не става дума да пишеш на ангелите „дай ми пари”…, а по-скоро за подпомагане в по-глобален аспект на живота.

Аз затова се прекръстих и се наричам Ханиелла. Избрах Архангел Ханиел, който е великият архангел на любовта. Това ми проме­ни живота, между другото. Аз го избрах, защото имах отговор от Вселената.

Иначе съм хармонично крива личност, не може чо­век да е идеален. Бях много тежък характер, каквото ми­слех, директно го казвах. Не си давах сметка как могат да поразяват думите, дори когато си прав. Успях да укротя бесовете в себе си, започнах да се занимавам с духовни учения и разбрах, че това вреди на самата мен. Станах по-балансирана и реших, че каквото и да ми направи човек, ще отвръщам с доброта. Не съм сбъркала, между другото, така се на­учих на търпение. Изобщо, станах коренно различен човек. Превъзпитах се, така да се каже.

Научих се да отвръщам с добро, дадох си сметка, че когато се усмихваш на човек, го парираш, дори да има отрицателно отноше­ние към теб, а нещата се нареждат по най-добрия начин. Аз винаги, когато отивам някъде, където знам, че има някакъв конфликт, независимо дали е създаден от мен или от някой друг, си казвам една мантра на Пе­тър Дънов: „Аз съм светлина, обичам живота и светът е прекрасен”. Много силно действа. Пробвала съм го много пъти при всякакви хора и винаги действа. Си­лата на мисълта е огромна енергия, наистина.

Когато съм щастлива, искам всички около мен да бъдат такива. Ние сме родени да носим любов, не сме дошли тук, за да се нараняваме помежду си.

Какво ново в творче­ски план да очакваме от вас скоро?

Предстои издаването на трета стихосбирка с един поетичен спектакъл, но по-нататък ще кажа подробнос­ти за нея. През август имам планувани концерти в градо­ве из страната. Септември мисля да отида малко на почивка до Гърция и за деня на Света Екатерина да си реализирам проектите – то­гава е моят имен ден.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *