ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

7 психологически съвета за усмиряване на непокорния тийнейджър

Порасналите деца не са лоши. Те просто имат нужда от малко повече свобода, доверие и разбиране

тинейджър

Това са 7 съвета, които може да гарантират малко мир в дома ви.

1. Променете йерархията. Родителите, които са свикнали да взимат всички решения, изведнъж се сблъскват с младия човек, който държи да наложи
своето мнение. Това води до чести и ожесточени сблъсъци. Единственият начин да се справите е да потиснете егото си и да започнете да вземате по-важните семейни решения заедно с пубера. Той естествено не бива да властва над вас, но трябва да се държите с него като с равен.

2. Не се съревновавайте. Какво като вече не сте млади? Какво като сте преживели разочарования? Пубе-рът не е виновен за това. Не бива да го възприемате като възрастен човек. Вие трябва да сте му опора, а не конкурент.

3. Върнете си старите приятели. Сигурно връзката ви с тях е изтъняла заради многобройните ви служебни и домашни задължения. Потърсете ги отново.
Ако наистина сте близки, даже няма да усетите как годините са отлетели.

4. Забавлявайте се. Спрете да се тревожите при всяко закъснение на тийнейджъра от купон. По-добре в тази нощ и вие излезте на ресторант, клуб или на гости у приятели. При първа възможност ходете на кино, театър, изложби. Не пропускайте да пътувате.

5. Други роднини се нуждаят от вас. Пуберът вече сам се справя с доста неща. Възрастните ви родители обаче са все по-зле със здравето, вероятно се чувстват самотни и копнеят за компанията ви. Не им я отказвайте.

6. Неблагодарността отминава. Повече от полови-
ната тийнейджъри твърдят, че мразят майките и бащите си. Не си го слагайте на сърцето, детето ви просто се мъчи да отвоюва свободата си. Около 21-ата година повечето млади хора осъзнават колко грижовни са били родителите им и не пропускат да им благодарят.

7. Самотата не е вечна. Няма как да не бъдете разочаровани, че синът или дъщеря ви предпочита компанията на връстниците си пред вашата. Това е нормално. Ще намалите шока от самотата, ако започнете допълнителна работа или си вземете куче. Така ще има поне едно същество, което се радва, когато се прибирате у дома.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *