Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Овесените ядки помагат на жените в менопауза

Специалистите препоръчват този продукт и на жени в менопауза

овесени ядки

Според техни проучвания яденето на една порция пълнозърнести храни като овес най-малко шест пъти всяка седмица е особено полезна за тях, ако страдат от висок холестерол, високо кръвно налягане или имат други признаци на сърдечносъдови заболявания.

Засилване на имунитета

Овесените ядки са задължителна храна и за децата, и за възрастните хора, както и за всеки, който предпочита да поддържа имунната си система силна и здрава с естествени средства. В лабораторни проучвания е доказано, че бета-глюканът е именно този добър приятел на имунната система. Той не само е щит срещу бактериалните инфекции, но и подобрява способността на организма да се изчисти от тях, когато вече са настъпили.

Защита срещу рак на гърдата

Ако дотук не откривате причина да закусвате с овесени ядки, а сте жена на средна възраст, ето една мотивация и за вас. При изследване на над 35 хиляди души в Обединеното кралство учените установили, че жени, в чието меню присъстват често овесени ядки и плодове, страдат много по-рядко от рак на гърдата.

Безкрайни са изследванията върху ползите от овесените ядки. Учените са убедени, че те благоприятстват пациенти с астма (особено деца), с проблемна кръвна захар и рискови за диабет групи, както и хора с наднормено тегло.

  • Закуски с кисело или прясно мляко
  • сладки и кексове
  • в хляб и други тестени изделия
  • в някои ястия с пълнеж – например пълнено пиле

КАК ДА ГИ ГОТВИТЕ ЗДРАВОСЛОВНО

Различните видове овес изискват различни методи на готвене. Общият начин е следният – ядките се поставят в студена вода и тя се държи на котлона на средна температура да покъкри. Обичайно съотношението е две части вода към една овесени ядки. Обичайно са готови за 10-15 минути. Може да ги консумирате и без варене в кисело мляко например.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *