ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Какво да ядем след хранително отравяне?

В сезона на остри хранителни отравяния специалистите препоръчват да си спомним за…бананите. Бананите най-добре помагат на организма да се справи с последиците от отравянето, но това не се знае от всички.

banan-synishta-pametЖертвите на хранителни отравяния обикновено са доста предпазливи към храната, когато острата фаза на болестта премине. Много от плодовете и зеленчуците наистина не са подходящи за захранване след преживените болезнени състояния на повръщане и диарии. Бананите обаче не влизат в списъка със забранени дарове на природата, коментират от medikforum.ru. Щом почувствате глад – вземете си спокойно банан, съветват специалистите.

Способността на бананите да действат оздравяващо на стомаха е известна отдавна. При отравяния този плод действа като сорбент – той обира, свързва и извежда от организма токсичните вещества. Бананите се усвояват леко и не дразнят лигавиците на стомаха и червата. Ето защо банан, смачкан леко с вилица на пюре, спокойно може да се включи в захранването на оздравяващия потребител.

Други храни, подходящи за захранване и възстановяване след отравяне са ябълков сок, ориз, препечени филийки и кисело мляко с пробиотици. Такова меню съдейства за възстановяване на вътрешния водно-бактериален баланс на организма.

Медиците съветват също пострадалите от хранителни отравяния да пият по-често вода, тъй като това помага на организма по-лесно да се освободи от токсините. Някои медици дори съветват при продължително гадене и повръщане да се смучат парченца лед.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *