ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да облекчим алергичния конюнктивит?

В очите се срещат хиляди мастоцити, което означава, че те са първите мишени на алергиите. Ако страдате от подобен проблем, най-популярно наричан алергичен конюнктивит, няколко вида капки могат да ви помогнат, като например:

Изкуствени сълзи

В наши дни съществуват над 50 различни разтвора с изкуствени сълзи, продавани без рецепта. Те временно отмиват алергените и овлажняват очите. Повечето съдържат консерванти, което не е проблем, ако ги използвате до три пъти на ден. Но ако прибягвате до тях по-често, изберете такива без консерванти. Те ще са по-скъпи, но в дългосрочен план – по-безопасни за очите ви. За допълнително облекчение слагайте капките в хладилника преди всяка употреба.

alergichen konyunktivitДеконгестанти и антихистамини

Можете да си купите без рецепта капки за очи деконгестанти, които свиват кръвоносните съдове, като по този начин намаляват червенината, и антихистамини, полезни при сърбежите. И все пак имайте предвид, че капките деконгестанти не трябва да се употребяват, ако страдате от глаукома, нито пък се препоръчва да ги ползвате повече от два-три последователни дни – ако прекалите с употребата им, подобно на назалните деконгестанти, те могат всъщност да причинят конгестия.

Медикаменти с рецепта

Ако не откриете разтвор без лекарско предписание, който е подходящ за вас, помолете лекаря си да ви назначи капки за очи. Те могат да са антихистаминови капки, стабилизатори на мастоцитите, нестероидни противовъзпалителни капки, които помагат при сърбежи, и кортикостероиди за хронични и силно изразени симптоми на очни алергии. Но някои от тях носят рискове поради страничните си ефекти. Освен това повечето трябва да се ползват два пъти дневно, а някои се препоръчва да се употребяват за ограничен период от време.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *