ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Една рецепта за лечение с чубрица!

Със своя деликатен и много приятен аромат чубрицата е изключително популярна кулинарна билка, широко използвана в източните и европейските кухни. 

В ботаниката тази едногодишна билка принадлежи на семейството Устноцветни и е с научно име Satureja Hortensis.

Билката се развива добре при различни климатични условия, но изисква добра слънчева светлина, за да процъфтява. Тя достига около 40-60 см височина.

Ползи за здравето:

–          Вкусните листа и нежните филизи съдържат невероятно висококачествени химични съединения, които са антиоксиданти с отлични свойства за предпазване от болести. Диетични фибри има в тази билка, които помагат за намаляване на лошия холестерол, като същевременно увеличават нивата на добрия холестерол.

–          Листата на чубрицата съдържат много важните феноли – тимол и карвакрол, както и линалоол, камфен, кариофилен, терпинеол, мирцен и други терпеноиди.

–          Тимолът е много полезно етерично масло, за което научно е установено, че има антисептични и противогъбични свойства.

–          Другото фенолно съединение, карвакрол инхибира растежа на няколко бактериални щамове като Е. коли и Бацилус цереус (Bacillus Cereus).

–          Билката е отличен източник на минерали и витамини, които са от съществено значение за нашето здраве. Нейните листа са един от най-богатите източници на калий, желязо, калций, магнезий, манган, цинк и селен.

–          Също е богат източник на много важни витамини като В-комплекс, A, витамин C, ниацин, тиамин и пиридоксин.

Изсушената чубрица има удивително високи нива на витамини и минерали. Само 100 г от нея имат:

120% диетични фибри,
25% ниацин,
130% витамин В6 (пиридоксин),
83% витамин С,
177% витамин А,
474 % желязо,
210% калций,
94% магнезий, и
265% манган
но не и холестерол!

Рецепта за лечение с чубрица

За пиене при високо кръвно налягане, виене на свят, сърцебиене, повръщане. Сложете на котлона да кипне 300 мл вода и добавете 1 ч.л. изсушена ронена чубрица. Вари се 5 минути, маха се от котлона и като изстине се прецежда. Разделя се на три и се пие 3 пъти на ден 10 минути преди ядене. Лечението продължава 10 дни. След това почивате 5 дни и пиете още 10 дни. Следват 5 дни почивка и 10 дни пиене на отварата. Ако чувствате подобрение, продължете така 6 месеца и направете почивка цял месец.

 

 

Научете кой аромат какво лекува и какво действие има – продължение

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 2 до “Една рецепта за лечение с чубрица!

  1. Дори каза:

    Когато кръвното е високо,се взима 1 супена лъжица чубрица и се задъраа в устата и се смуче. Кръвното се нормализира много бързо. Не е нужно да се прави отвара.за да се сваля високото кръвно

  2. ЗВЕЗДА каза:

    ВЯРНО 4Е Е ПОЛЕЗНА,НО ДА ВНИМАВАТ С ПИЕНЕТО НА ОТВАРИ ОТ 4УБРИЦА БРЕМЕНИТЕ ЖЕНИ.4УБРИЦАТА МОЖЕ ДА ПРЕДИЗВИКА АБОРТ,ПОЛУ4АВА СЕ КРАМПИ НА МАТКАТА/ПРЕПОРЬКА ОТ МЕН…..БРЕМЕННИ ЖЕНИ НЕ ГО ПИЙТЕ/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *