ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Отстранете бързо херпеса с тези съвети!

Херпесът, понякога наричан мехури от треска, представлява купчина от малки мехури, които обикновено се появяват около външната страна на устните, а понякога и по носа или бузите. 

Те често са силно сърбящи и предизвикват усещане за парене. Обикновено траят в продължение на 7 до 10 дни и те понякога се пълнят с мътна течност или образуват коричка с жълт цвят. Около 20 до 40 процента от населението страда от херпес най-малко веднъж в живота си.

Херпесите се причиняват от вируса на херпес симплекс (HSV). След като сте били изложени на този вирус  – сте заразени за цял живот. Инфекцията обикновено става, когато вирусът навлиза през малки пори в кожата или евентуално от мястото на нараняване.

Херпесът може да се развие поради различни причини:

–          Емоционален и физически стрес

–          Настинка или друга респираторна инфекция

–          Излагането на слънце или вятър без защита

–          Хормонални промени, като например по време на менструация

Тъй като херпесите са заразни, трябва да избягвате директен контакт с други лица през периода, когато мехурите се развиват. Трябва да избягвате да докосвате очите или гениталната област, освен ако не сте измили добре ръцете си преди това. Оралният секс трябва да се избягва, когато имате херпеси, тъй като така се предава инфекцията.

Лечение за херпес

–          Компрес с пълномаслено мляко може да помогне за облекчаване на болката, свързана с херпеса, както и да помогне за ускоряване на процеса на оздравяване.

.Оставете чаша пълномаслено мляко на стайна температура за 10 минути.

.Намокрете кърпа в млякото и поставете компреса върху херпеса.

.Дръжте компреса на херпеса за 10 минути

.Извадете компреса и изплакнете млякото.

–          Лизинът е аминокиселина, която противодейства на аргинин – друга аминокиселина, която помага на вируса на херпес симплекс да се репликира. Ето защо, за хора, които изпитват чести херпеси (повече от два или три пъти годишно), е добре да пият добавки с него – 2000 до 3000 mg на ден се препоръчват, за да се инхибира вирусът.

–          Препоръчително е също да ограничите приема на храни, които са с високо съдържание на аргинин, като например шоколад, зърнени храни, кашу, фъстъци, кола, бира, както и храни, които съдържат желатин.

–          Ледените кубчета са чудесен начин за облекчаване на болката, свързана с херпес. Просто търкайте едно кубче лед директно върху херпеса за няколко минути, когато за първи път започва да се появява. Повтаряйте това на всеки 10 минути в продължение на около един час.

–          Сокът от алое може да спомогне за облекчаване на болката от херпес. Просто разтривайте сок от алое директно върху заразената зона за бързо облекчение. Ако нямате пресен сок от алое – използвайте гел.

 

 

Херпес зостер – признаци и лечение

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *