ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ГЛИАЗИД / GLIAZID

Съдържа гликлазид, лактоза монохидрат, микрокристална целулоза, магнезиев стеарат, талк, кроскармелоза натрий, повидон

gliazidПредназначение

ГЛИАЗИД е антидиабетен лекарствен продукт. Приемът му гарантира понижаване на кръвната захар; подходящ при захарен диабет от втори тип. Препоръчва се в случаи, когато лечебната диета не е дала очаквания резултат.

Как се приема

Таблетките ГЛИАЗИД се приемат с чаша вода по едно и също време на деня. Дозата е индивидуална и варира от 40 до 320 милиграма. Приемът на ГЛИАЗИД трябва да бъде определен от лекар и в зависимост от промените в стойностите на кръвната захар лекарствената доза да се коригира в движение.

При пациенти в напреднала възраст максималната дневна доза не бива да надхвърля 160 мг (две таблетки). В случай, че по указания на лекуващия трябва да се вземе повече, лекарството се разделя на два приема в рамките на деня.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на ГЛИАЗИД може да провокира състояния на хипогликемия, която се изразява в слабост, изпотяване и неистов глад, учестен пулс, неконтролирано треперене, тревожност или загуба на мускулна координация, главоболие.

Понякога са възможни симптоми като при настинка – болки в гърлото, температура. Има данни за смущения във функциите на стомашно-чревния тракт: дискомфорт и гадене, нарушено храносмилане, запек или диария. Съобщавано е за подкожни кръвоизливи и анемия, сърбеж и обриви по кожата.

Рядко се регистрират данни за чернодробни смущения, пожълтяване на кожата и склерите, усложнения до хепатит и чернодробна недостатъчност.

Кога НЕ БИВА да се приема

Този продукт не е подходящ за лечение на диабет при деца и юноши.

Не прилагайте ГЛИАЗИД при бременни или кърмачки.

Медикаментът не се препоръчва в случаите, когато потенциалният потребител е алергичен към някой от компонентите му.

Да не се използва при диабетици с кетоза или ацедоза.

ГЛИАЗИД не е подходящ за пациенти с тежки заболявания на черния дроб и/или бъбреците.

Не вземайте ГЛИАЗИД , ако развивате някаква инфекция,
претърпели сте скорошна травма или ви предстои хирургична интервенция.

Не допускайте консумация на алкохол едновременно с приема на продукта.

Тъй като е възможно лекарството да предизвика влошаване на координацията, по-добре е да не шофирате, ако се лекувате с ГЛИАЗИД.

Преди прием на ГЛИАЗИД за първи път опитайте да решите проблема с диета. Състоянията на хипогликемия могат да бъдат избягвани при правилно хранене и следене стойностите на кръвната захар. Консултирайте се с лекар за режима на лекарствен прием, диета и възможности за корекции на дозировките.

Взаимодействие с други медикаменти

При лечение с този продукт се налага повишено внимание и по възможност – избягване на паралелен прием с няколко групи лекарства. Сред тях са салицилатите с болкоуспокояващо действие – аспирин, медикаменти за лечение на инфекции, антикоагуланти, при психични разстройства и депресия, бета-блокери при хипертония, кортикостероиди, диуретици, лекарства при повишен холестерол, при гъбични инфекции, за нормализиране на сърдечния ритъм, при язва на стомаха и за поддържане функциите на щитовидната жлеза. Рисково е и честото приемане на слабителни.

_

Усреднена цена в аптеките – 6.29 лв за опаковка от 60 таблетки х 80 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *