ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

6 ефикасни рецепти за бързо ликвидиране на умствената умора

Човешкият мозък съдържа около 74-90% вода, затова е много важно да не го оставяте на сухо

умора

За да работи добре, му трябват около 2 л течности дневно -вода, сокове, билкови чайове. Бъдете внимателни с кофеина – 1-2 кофеинови напитки на ден стимулират енергията, но по-големи дози причиняват безпокойство и раздразнителност.

Хранете се редовно, защото празният стомах причинява спад в кръвната захар и усещане за замайване. Глюкозата действа като гориво за мозъка, затова си осигурете богато на въглехидрати меню. То трябва да включва също пресни плодове и зеленчуци. Техният коктейл от витамини и минерали подобрява и активизира мозъчната дейност.

Научете се да релаксирате. Йога упражнения и автогенен тренинг възстановяват силите на тялото и ума. Отделете 20 минути, за да изпробвате следното: легнете по гръб и затворете очи. С мислени команди последователно отпускайте отделни части от тялото, като започнете от ходилата и стигнете до главата. После постепенно и бавно се раздвижете. Това упражнение ободрява и зарежда като съня.

Прилив на енергия ще усетите и с една бърза възстановителна програма. Не е необходимо да лягате -може да останете на стола, но трябва да затворите очи и да се отпуснете. Мислете за нещо приятно, внезапно стиснете клепачи и стегнете всички мускули на тялото. Останете така няколко секунди, после отворете очи и се отпуснете.

Още по-лесно е упражнението, познато от китайската традиционна медицина – с показалеца и средния пръст на ръката масажирайте горната част на носа, близо до челото.

С ароматерапия също може да прогоните умствената умора. Добър ефект имат етеричните масла от мента, розмарин и лавандула. Нанесете няколко капки върху възглавничките на пръстите и леко разтривайте долната месеста част на ушите. Може да прилагате тази процедура няколко пъти дневно, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *