ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Сокът от ряпа е задължителен в менюто на подрастващите

В сравнение с останалите зеленчуци ряпата и нейни­ят сок съдържат изключително високо съдържание на калций (повече от 50% сред останалите минерали и со­ли).

сок от ряпа, калий, калций, минерални соли, хранене на детето

Поради тази причина е препоръчително подраства­щите да пият сок от ряпа. Сокът от листа от ряпа, моркови и глухарче е полезен в случаи на остеопороза и проблеми със зъбите, тъй като укрепва кост­ната тъкан.

Значителното количество магнезий в глу­харчето, заедно с калция в листата от ряпа и елементи­те, съдържащи се в морковите, създават оптималната комбинация за заякчаване на костите и зъбите.

Съдържанието на калий в ряпата също е високо. Ка­лият действа като силна основа и по този начин намалява повишената киселинност в организма. Това свой­ство се засилва, когато сокът от ряпа се съчетае със сок от целина и моркови. Освен споменатите елемен­ти, листата на ряпата са богати на желязо и натрий.

Колкото и странно да звучи за някои, недостигът на калций в организма се дължи на честата консумация на пастьоризирано краве мляко. Същото състояние може да предизвика и употребата на концентрирано браш­но, зърнени и захарни изделия, тъй като съдържа­щият се в тях калций е неорганичен и не може да се използва пълноценно от организма (повече по въпроса вижте в книгата на д-р Н. Уокър „Жива храна – дие­ти и салати“ от поредицата от 7 книги на ИК „ Здраве и щастие „).

Неорганичният калций може да се оприличи на цимент, който се отлага в организма и пречи на не­говите функции и дейности. За да не се случи това, чрез кръвният поток тялото се опитва да изхвърля не­органичния калций. Мястото, където се изхвърлят тези неорганични атоми, обикновено са краищата на кръво­носните съдове. Най-удобните от тях са разположени в областта на ректума. С времето количеството им се увеличава, което води до поява на хемороиди.

И тъй като повечето хора днес консумират предим­но неорганична, девитализирана храна, то не бива да ни учудва фактът, че огромна част от населението страда от това заболяване. В повечето от тези случаи се прибягва до методите на съвременната медицина (инжекции, електрически коагулации, оперативна на­меса и др.), които не дават окончателен резултат, тъй като се полагат усилия за отстраняване на симптомите, а не причината (т.е. вредната храна). Затова ние не поз­наваме и нито един случай на хемороиди сред хората, които се въздържат от ядене на такива нездравословни храни.

Тук е мястото да споменем за един известен адвокат, който беше наш пациент. Той имаше последен стадий на хемороиди, които му създаваха много неприятнос­ти. След известно време адвокатът започнал да пие различни плодови и зеленчукови сокове, без да споме­нава на никой причината за това. Постепенно проме­нил диетата си и въпреки че не изключил напълно мес­ните продукти, рафинираната захари и тестените хра­ни, той започнал да усеща известна промяна на състо­янието си.

Веднъж той се обзаложил със собственика на заве­дение за пресни сокове, на което станал редовен кли­ент, че хемороидите не могат да се излекуват чрез пие­не на сокове. Тогава собственикът му предположил да пие по 1 л сок от моркови, спанак, ряпа и кресон, ка­то в същото време се въздържа от всякакви готвени и нездравословни храни. За по-малко от месец резулта­тите станали явни. Лекарят на нашия герой установил категорично, че от някогашните хемороиди нямало и следа!

Това не е изолиран случай. Тази комбинация от со­кове е помогнала на много хора, които са разбрали не­обходимостта от употребата на естествени храни и прилагането на естествени методи за лечение.

 

ЗА СИЛА НА НЕРВНАТА СИСТЕМА

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *