ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

7 мерки за намаляване на високата кръвна захар през нощта

диабетик, диабет, висока кръвна захар, диабет тип 2, спокойствие, сън, понижаване на кръвната захар

  1. „Запушете“ уши за шумовете през нощта. Трудно е да се опитвате да за­спите при шум и това може дори да повиши кръвното ви налягане. Затова си заслужава да вложите малко време и пари, за да направите спалнята си въз­можно най-тиха. Ако партньорът ви гледа вечерните новини в леглото, докато се опитвате за заспите, вземете слушалки за телевизора. Ако хъркането ви пре­чи, купете си тапи за уши. За да се изолирате от шума на улицата, можете да си пуснете диск с природни звуци или да си набавите машина за „бял шум“, коя­то произвежда заглушен, но успокояващ шум, надделяващ над останалите. Или просто пуснете вентилатор и се оставете на приспивното му жужене.
  2. Намалете температурата, преди да се пъхнете под за­вивките. Австралийски учени са открили, че страдащите от безсъние имат по-висока телесна температура от хора­та без проблеми със съня. Специалистите твърдят, че тя­лото започва да губи топлина около 60-90 минути преди заспиване. Ако не спите добре, можете да си помогнете, като поддържате температурата в спалнята в границите на 20-21 °С или по-хладна, ако предпочитате.
  3. Ако сте изпили чаша бира, хапнете. Ако сте се насла­дили на чаша вино или бира вечерта, направете една бър­за проверка на глюкозата. Ако нивата на кръвната захар са ниски, хапнете нещо леко, преди да се сгушите под за­вивките. Алкохолът затруднява регулирането нивата на кръвната захар и хапването ще притъпи влиянието му.
  4. Спрете консумацията на течности два часа преди лягане. За да намалите уринирането през нощта, което означава прекъснат сън, не приемайте никакви течности два часа преди ляга­не. Когато „сипвате“ по-малко гориво „в резервоара“ преди сън, ще намалите отделянето на течност в пикочния мехур през нощта.
  5. Ако имате хронични болки, инвестирайте във висококачествен мат­рак. Матрак, който приема очертанията на тялото, може да подпомогне по-пълноценния сън. Подгответе се да платите доста и ако цената е проблем, по­търсете традиционен матрак, който е твърд и осигурява добра поддръжка.
  6. Ако спите по гръб, използвайте ниска възглавница. Прекалено високи­те възглавници ще нарушат линията на тялото и ще ви причинят болки в шия­та. Ако предпочитате да спите настрани, дебелата възглавница ще ви осигури по-добра опора, а оттам и по-качествен сън.
  7. Проверете се за сънна апнея. Партньорът ви казва ли ви, че хъркате леко или спирате за кратко дишането си, докато спите? Може да страдате от сънна апнея – състояние, което нарушава ритмичността на дишането по време на сън. Сънната апнея може да влоши проблемите, свързани с диабета, като висо­ко кръвно налягане, наднормено тегло и импотентност. Може да повиши и риска от сърдечносъдови заболявания. Ако спите сами и винаги се събуждате изтощени, сложете до себе си записващо устройство, преди да си легнете, за да може да изключите апнеята като евентуална причина. Ако подозирате, че стра­дате от нея, говорете с лекаря си. Апарат за контрол над налягането при диша­не, свързан със спящия чрез маска и тръба, може да бъде разрешение.

 

НОВА НАДЕЖДА ЗА ДИАБЕТИЦИТЕ, ХОРАТА С РАЗШИРЕНИ ВЕНИ И СТУДЕНИ КРАКА!

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *