ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Здравословна храна на скара за диабетици

Със сигурност подготвянето на скарата създава предпоставки за общуване с близките, което незабавно прогонва стреса.

 скара, готвене на скара, храна за диабетици, диабет, хранителен режим

Заниманието е още по-полезно за диабетиците, защото печенето е сред най-здравословните начини за приготвя­не на храна. Така сготвените продукти обикновено не изискват калорични со­сове и гарнитури. А и голяма част от мазнината се стопява и изобщо не стига до чинията ви. Предлагаме ви няколко съвета, с чиято помощ готвенето навън ще стане дори още по-приятно.

Изберете морски дарове и крехко месо.

Не е нужно да се тъпчете с мазни кюфтета и наденици. Здравословните алтернативи включват пилешки гърди, телешко или говеждо филе и риба.

„Съблечете“ пилето.

Или оставете кожата, докато месото се готви, за да се съхрани сочността му, и я отстранете след това. Ще си спестите калории, както и много наситени мазнини – които затрудняват усвояването на инсулина и увеличават риска от сърдечносъдови заболявания.

Използвайте марината на оцетна основа.

Според едно американско проучване 4 супени лъжици ябълков оцет преди прием на високогликемична храна (т. е. храна, която бързо повишава кръвната захар) намаляват ефекта й върху кръвната захар с 55%. Можете да експериментирате с домашно приготвена марината, ка­то използвате оцет, зехтин, вино, лимонов сок, чесън и подправки.

 

НАУЧНО ДОКАЗАНО!

Навикът: Печене вместо паниране и пържене на риба.

Резултатът: По-малко наситени мазни­ни и калории.

Доказателството: В 100 г панирана бя­ла риба се съдържат 231 ккал и 12 г маз­нини (от които 3 г – наситени). Но когато я печете без панировка, същото количе­ство риба е само сьс 112 ккал и 1 г маз­нини (от които 0 г – наситени). Тази дребна промяна понижава приема на калории с над 50% и ограничава консу­мацията на наситени мазнини (които затрудняват усвояването на инсулина и повишават опасността от сърдечносъ­дови заболявания).

 

ВИЖТЕ И НАШЕТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА

 

ШИШЧЕТА ОТ СКАРИДИ С БАЛСАМОВ ОЦЕТ

 

 

 

Как да имате нормален сексуален живот ако имате диабет?

 

 

 

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *