Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Сок от целина – за какво помага?

Едно от най-ценните качества на суровата целина за човека е съдържащият се в нея органичен натрий

По­лезността на натрия се състои в свойството му да разтва­ря калция, което е от особена важност за организма.

 

Суровата целина съдържа четири пъти повече орга­ничен натрий, отколкото калций. Този факт превръща сока от целина в незаменима храна за хората, консуми­ращи концентрирани захари и скорбяла.

Хляб, бискви­ти, кексове, баници, спагети и други тестени изделия, в които има брашно, спадат към групата на продуктите, съдържащи концентрирана скорбяла. Бялата, кафя­вата и всякаква друга захар, преминала през промиш­лена обработка, както и всяка храна, съдържаща такава захар (бонбони, безалкохолни напитки, сладолед и др.) образуват групата на концентрираните въглехидрати.

сок от целина
Сок от целина – какво лекува?

Опитът показва, че употребата на тези две групи храни има разрушителни последици за човешкото здраве.

Природата не е пригодила храносмилателната система на човека да преработва тези така наречени храни в пълноценни хранителни вещества за клетките и тъканите. Дори при подрастващите тези продукти на „цивилизацията“ могат да предизвикат дегенеративни процеси. Преждевременното остаряване е откровена обида към природата. Позорно е да не знаем как да живеем и как да се храним.

На първо място калцият е един от най-важните еле­менти в нашата диета.

Но той трябва да се усвоява от организма чрез органични, живи атоми. Когато дадена храна, съдържаща калций, е подложена на термична или друг вид обработка, калцият автоматично се преобразува в неорганичен.

Неорганичните атоми на калция не се разтварят във вода, което води да неспо­собността им да захранят пълноценно клетките и тъка­ните в тялото.

При температура над 55°С ензимите превръщат атомите на хранителните продукти в мър­тва материя. Резултатът от консумирането на такава храна е буквално задръстване на организма, проявя­ващо се чрез различни заболявания като артрит, диа­бет, сърдечно-съдови заболявания, хемороиди, камъни в бъбреците и жлъчката и др.

На второ място, количеството на натрупания не­органичен калций се увеличава прогресивно, ако организмът не се освобождава периодично от него.

Все пак наличието на органичен натрий в съчета­ние с други елементи и процеси, описани по-ната­тък в тази книга, спомага за разтваряне и отстра­няване на неорганичния калций в тялото.

Натрият има ключова роля във физиологичните процеси на организма.

Една от най-важните му функ­ции е поддържането на кръвта и лимфата в течно със­тояние, за да се избегне тяхното сгъстяване. Но само органичният натрий, извлечен от пресните зеленчуци и някои плодове, може да изпълнява тази задача успешно.

целина семена
ЦЕЛИНА (Celery seed) – при болки в ставите и високо кръвно

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *