Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Сокът от сурови картофи помага при гастрити, подагра и ишиас

Суровият картоф съдържа лесноусвоими захари, които при варене се трансформират в скорбяла.

сок картофи, сладки картофи, гастрит, ишиас, мускулни схващания

Хората, които страдат от венерически болести и силно полово влечение, трябва да избягват консумирането на картофи. Съчетанието от варено месо и картофи усил­ва действието на соланина (токсичен алкалоид, нами­ращ се предимно в зелените картофи), което, заедно със завишените стойност на пикочна киселина след употреба на месо, може да доведе до силно раздраз­ват на нервите на половите органи.

Обаче сокът от сурови картофи е доказал своята ефективност при отстраняване на петна, пъпки и други дефекти по кожата. Неговите прочистващи свойства се дължат на високото съдържание на калий, сяра, фосфор и хлор в картофа. Все пак отново трябва да се подчертае, че тези елементи имат някаква стой­ност само ако сокът е получен от сурови картофи, кои­то са изградени от живи атоми. Когато картофите са подложени на кулинарна обработка, тези органични елементи се превръщат в безжизнени атоми, които не оказват съществено влияние върху градивните проце­си в тялото.

Пресните сурови органично отглеждани картофи имат приятен вкус и много хора ги включват в диетата си. В комбинация със сок от моркови, сокът от карто­фи действа прочистващо на организма.

Сокът от сурови картофи, в съчетание с моркови и целина, помага при гастрити, нервни и мускулни сму­щения като подагра и ишиас. В такива случаи е под­ходящ приема на 500 мл от спомената комбинация, за­едно с 500 мл сок моркови, цвекло и краставици. Ежед­невното пиене на тези сокове води до бързи резултати, особено ако е съпътствано от здравословна диета, изк­лючваща консумацията на месни продукти.

Установено е, че сокът от моркови, магданоз и суро­ви картофи облекчава затрудненията при емфизем.

СЛАДКИ КАРТОФИ

Ботанически сладките картофи нямат прилика с обикновените картофи. Те съдържат 1/3 повече въгле­хидрати под формата на естествени захари, както и три пъти повече калций, два пъти повече натрий и силиций и четири пъти повече хлор. Затова сокът от сладки кар­тофи е по-полезен от този на обикновените картофи. Техните грудки са много деликатни, което налага упот­ребата само на здрави картофи, тъй като дори малък повреден или загнил участък може да влоши драстично качеството на получения сок.

 

 

Изпитан метод на лечение на язвена болест на стомаха и дванадесетопръстника

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *