Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

“Да умреш от страх” – наистина е възможно!

“Да умреш от страх” не е само ефектен словесен израз; силният страх наистина може да убива! Учени от САЩ публикуваха научен доклад с описание на механизма, който прчинява смърт от страх.

angst6Данните в доклада, представен от Американската асоциация по микробиология, свидетелстват, че силната уплаха може да провокира сърдечен пристъп – той пък от своя страна да стане причина за преждевременна смърт. Медиците специално отбелязват, че особено опасни са подобни ситуации за хората със сърдечно-съдови заболявания.

Ето как биолозите обясняват събитията от този род, предадени от medikforum.ru. При силен стрес в човешкия организъм настъпва рязка промяна на привичния хормонален фон. Рязко се увеличава количеството на един от хормоните, стимулиращ бактериалната активност. При такава активизация бактериите попадат в кръвта, което може да причини запушване на кръвоносните съдове – а резултатът е инфаркт и смърт. Показателно е това, че наистина хората със сърдечно-съдови заболявания са най-уязвими.

В същото време става ясно, че и притежателите на здраво сърце не са застраховани стопроцентово от възможна беда. Дори да е със здраво сърце – изплашеният човек не може да овладее стартиралия смъртоносен процес, защото в процеса участват особени хормони. Дали все пак такива събития не могат да бъдат повлияни от някакви медикаменти? Не може да няма търсения в такава посока!

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *