ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да намалите задържането на течности?

Не е необходимо да вземате хапчета, за да намалите задържането на течности. 

Някои от най-ефективните начини за намаляване на отоците, получени вследствие задържане на течности, са лесни за изпълнение. Вижте нашите съвети.

Намалете солта

Един от най-лесните начини да се намали задържането на течности е да се намали приемът на сол. Солта определено води до задържане на течности в организма.

Не прекалявайте с преработените храни

Преработените храни съдържат много консерванти и сол освен всички други добавени подобрители, овкусители и всякакви боклуци. Всички тези химически продукти водят до задържане на течности в организма ви. Заменете ги с плодове и зеленчуци и избягвайте кофеина и алкохола. Абсолютно е забранено пиенето на подсладени газирани напитки. Правете си прясно изцедени сокове, смачкани плодове с кисело мляко и айран.

Пийте вода

Много често задържането на вода от организма е признак, че пиете малко вода и сте дехидратирани. Като поемате малко течности вие принуждавате тялото да задържа течности, като се запасява. В такива случаи имате подуване в крайниците и под очите. Вземете мерки да поемате повече течности – най-малко 8 чаши на ден. Не е трудно – нагласете алармата на телефона си да звъни на всеки час, за да изпивате чашата си с вода.

Яжте храни, богати на калий

Богатите на калий храни действат диуретично. Това означава да ядете по един банан всеки ден. Естествен диуретик е и червената боровинка. Купете си пресни боровинки и ги направете на сок, който изпийте веднага без да добавяте захар. Други храни богати на калий са: картофи, домати, артишок, сушени ягоди и сини сливи, стафиди, магданоз, босилек, риган и много други.

Лекарствата

Много лекарства, които пиете за лечение на някакво заболяване може да са причина за задържане на течности. Освен това някои заболявания като бъбречно, сърдечна недостатъчност и хипотиреоидизъм (намалена функция на щитовидната жлеза, за което трябва да пиете Л-тироксин) причиняват задържане на вода. Ако ви е поставена една от тези диагнози – трябва да лекувате заболяването.

 

Това са най-ефикасните рецепти за лечение на бъбреци!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *