Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ЙОДАСЕПТ унгвент / JODASEPT ungventum

Съдържа повидон йод, макрогол 400, макрогол 4000.

jodaseptПредназначение

ЙОДАСЕПТ унгвент е продукт за външно приложение – мазилка с активен компонент повидон йод. Продуктът е дезинфектант с широка употреба, който успешно противодейства срещу инфекции от бактерии, гъбички и вируси. Веднъж приложен, лекарственият продукт действа дълготрайно, тъй като формата позволява бавно отделяне на йода и поддържане на антисептична среда в проблемните точки.

Унгвентът действа успешно при изгаряния, лечение на варикозни язви и рани от залежаване (декубитус), гнойни обриви, възпаления и рани с бактериален причинител, дерматози и болестни кожни състояния, провокирани от гъбички.

Как се приема

Продуктът е за локално външно приложение. Нанася се два пъти дневно върху раните, като при определен вид е наложително да се прави стерилна превръзка. По лекарско указание, при отделяне на обилен секрет от кожата превръзката може да се сменя на 4 до 6 часа.

Възможни нежелани ефекти

Този продукт не е токсичен и може да се прилага продължително. При пациенти с масирани кожни участъци за дългосрочна обработка се налага контрол върху функциите на щитовидната жлеза.

При първите полагания на унгвента е възможно да се усеща лека болка или парене – тези симптоми са преходни и отшумяват бързо.

Възможни са също алергични реакции, за които следва да бъде информиран лекуващият.

Кога НЕ БИВА да се приема

ЙОДАСЕПТ унгвент не бива да се прилага в случаите, когато пациентът е свръхчувствителен към йод и йодни продукти или е с болна щитовидна жлеза.

Не се прилага при новородени и бебета до 6-месечна възраст.

Продуктът не е подходящ за бременни и кърмачки.

Да се избягва приложението му при пациенти след процедури с радиоактивен йод.

Взаимодействие с други медикаменти

ЙОДАСЕПТ е несъвместим с кислородна вода. При паралелно приложение с ензимни продукти – последните губят полезното си въздействие.

Да се избягва съвместна употреба с живачни продукти заради опасността от образуване на живачен йодид; съединението има разяждащо действие.

_________

Усреднена цена в аптеките – 3.10 лв за опаковка от 40 г

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *