Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ЕЛОКОМ / ELOCOM

Съдържа мометазонов фуроат, изопропилов алкохол, пропиленгликол, хидроксипропил целулоза, натриев дихидрогенфосфат дихидрат, фосфорна киселина, пречистена вода.

Elocon-LotionПредназначение

ЕЛОКОМ е лосион (дермален разтвор) с противоалергични и противовъзпалителни качества. Овладява мъчителния сърбеж и зачервяването при псориазис и дерматит от себореен тип. Подходящ за лечение на деца и възрастни; принадлежи към групата на локалните кортикостероиди.

Как се приема

ЕЛОКОМ лосион е продукт за външно приложение, който е предназначен най-вече за окосмените зони на главата. Да се избягва третиране на други кожни участъци. Продуктът не бива да попада в очите или устата.

Обичайната практика е няколко капки от лосиона да се капнат веднъж дневно върху проблемната точка и да се масажира с леки движения, докато течността попие. Продължителността на третирането следва да бъде определена от специалист.

Възможни нежелани ефекти

Приложението на кортикостероида ЕЛОКОМ може да причини в отделни случаи дискомфорт и засилен сърбеж, парене на третираните участъци, възпаления на фоликулите, изтъняване на кожата или вторични инфекции. Не са изключени контактни алергии, ако пациентът е свръхчувствителен към някои от съставките на лосиона.

Ако с лосиона е третиран значителен по размери участък или има предозиране на използвания продукт, не са изключени отоци по лицето и шията. Продължителната употреба при деца може да се отрази върху развитието и растежа им. Тъй като ЕЛОКОМ се счита за доста мощно лекарствено средство, самоволното определяне на лечебния план може да причини нежелателни реакции. Консултирайте се с дерматолог, който най-точно може да определи безопасния ефективен режим за лечение с ЕЛОКОМ.

Кога НЕ БИВА да се приема

Този лосион не бива да се прилага, ако пациентът има алергия към някои от съставките му.

Приложението при деца не бива да е по-дълго от пет дни.

Не използвайте лосиона, ако проблемното място има открито нараняване или още някакъв кожен проблем от различно естество – гъбичкова инфекция, варицела, херпес зостер, импетиго.

Препоръчително е бременни и кърмачки да не използват този лекарствен продукт.

Взаимодействие с други медикаменти

Не са известни

________

Усреднена цена в аптеките – 7.90 лв

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *