Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какво причинява умора след хранене?

Храносмилането е процес, който изисква допълнително приток на кръв към стомаха и храносмилателния тракт, което означава, че по-малко от нея е на разположение на мозъка.

Затова е нормално да се чувстваме малко уморени за един час, след като сме се нахранили, но прекалената умора след хранене е вероятно да бъде причинена от недиагностициран здравен проблем. Има няколко здравни проблеми, които могат да причинят умора след хранене и изискват лекарска помощ.

Цьолиакия

Това заболяване е свързано с усвояването на глутен. Недиагностицирана цьолиакия може да бъде опасна за живота, така че е важно да се видите с лекар, ако имате симптоми след ядене на глутен. Най-добрият начин за лечение на цьолиакия е да се премахне глутен от храненето. Има много безглутенови продукти, предлагани за продажба, включително брашна безглутенови и зърнени култури за производство на хляб и бисквити.

Диабет

Летаргия и умора, след като се нахранят, е често срещан симптом на диабетиците. Те трябва да гледат това, с което се хранят, защото високите нива на кръвната захар може да са резултат от яденето на въглехидрати, което води до умора и липса на енергия след хранене. Консумирането на по-малки хранения и по-често коригира този симптом, но също трябва да проверявате нивото на кръвната си захар често. Диабетно болните трябва да избират ниско-въглехидратни храни, постно месо, нискомаслени или обезмаслени млечни продукти, включително пресни плодове и зеленчуци.

Бързо хранене

То също може да причини умора след хранене дори и при здрави хора без алергии или нарушения на здравето. Това е така, защото храните за бърза консумация съдържат рафинирана захар, брашно и наситени мазнини. Наситените мазнини са трудни за обработка от организма и се нуждаят от големи количества кръв и кислород за храносмилане. Това причинява умора в много хора, тъй като останалата част от тялото е лишена от кръв и кислород, докато стомахът ги обработва.

Храна, която причинява подуване на корема

Подуването на корема след хранене често може да доведе до чувство на умора и слабост на мускулите. То може да бъде причинена от различни заболявания – чревни паразити, болестта на Крон, улцерозен колит, както и много други обичайни хранителни алергии.Храните, които често причиняват подуване на корема включват обикновено зеле, фасул и брюкселско зеле. Пшеницата също причинява подуване на корема, особено когато хората имат алергия към пшеница и глутен. Бобовите растения също могат да причинят подуване, защото те са комбинация от нишесте и протеин.

 

Етеричните масла премахват напрежението и умората!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *