ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ваксина срещу Алцхаймер: възможно ли е?

Болестта на Алцхаймер може да се предотврати, ако хората се ваксинират срещу нея на 40-годишна възраст. Тази теза лансираха учени от университета в Саутхемптън – Великобритания.

alcОт подобна ваксина се очаква да активира имунната система по такъв начин, че тя да отстрани от мозъка всички бета-амилоидни плаки. Именно тези протеинови “тапи” пречат на нормалната мозъчна дейност. Появата им предвещава възможно развитие на Алцхаймер. Отстраняването им би било успешна профилактика срещу неизлечимите деменции, описват от medikforum.ru.

В действителност вече е създаден прототип на такава ваксина. Тя е приготвена от същия бета-амилоиден белтък, който се среща във високи дози в мозъка на болни от Алцхаймер. Става дума за научно откритие! Неговият автор – професор Джеймс Никол признава, че е бил изненадан от способността на продукта с няколко инжекции да ликвидира вредни натрупвания в мозъчните съдове. За съжаление ваксината няма резултат при хора, които вече са развили деменция. Ако обаче се инжектира на по-млади пациенти във възрастовия диапазон 40-50 години, които още не са развили болестната симптоматика – ще предотврати формирането на бета-амилоидните тапи.

В такава възраст процесите може би започват да формират опасните плаки, но трябва да минат 20 години, преди да проличат пораженията на болестта. Според професор Никол теоретично е възможно нещата да се предотвратят, преди да са настъпили необратими за организма промени.

В момента в Колумбия започва експериментално ваксиниране в семейства, чиито членове са в рискова Алцхаймер-група заради фамилната си наследственост. Дали ваксината работи обаче ще може да се разбере след не по-малко от 20 години.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *