ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Авокадото е спасение за сърцето на дебелака

Медици от САЩ обявиха, че всекидневната консумация на авокадо намалява риска от сърдечни заболявания при хората с наднормено тегло. Най-полезно за сърцето е съчетанието на авокадо с нискомаслена диета – в такива случаи ефектът от авокадото върху сърцето се проявява по-интензивно и дава най-добрите резултати.

salata sas avokado i skaridiСпоред изследването, за което става дума, диетата с умерено съдържание на мазнини – 34%, в съчетание с авокадо намалява сърдечните опасности за пълните хора. Авокадото едновременно намалява мастните плаки по стените на кръвоносните съдове, като в същото време понижава холестериновите стойности в кръвта, отбелязват от medikforum.ru.

По принцип при наднормено тегло лекарите винаги препоръчват ограничаване на мазнините. Включването на авокадо в подобна диета усилва положителните ефекти на нискомаслената диета. Авокадото позволява да се съкратят частиците липопротеини с ниска плътност (вредният холестерин) и количеството на окислените липопротеини с ниска плътност. Именно тези липопротеинови частици активно формират плаките по вътрешните стени на кръвоносните съдове. Точно това успешно се преодолява или поне редуцира, ако в менюто е включено авокадо.

За това – дали ще се прояви едно сърдечно заболяване, има значение не само общото ниво на липопротеините. Важно е количеството и размерът на мастните частици, плътността им и наличието на окислителни процеси. Присъствието на компонентите от изяденото авокадо в организма оказват положителен ефект при контрола върху всичко това. Рисковете по всички възможни показатели определено намаляват.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *