Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ХЕДАН / HEADAN

Съдържа суматриптан сукцинат, лактоза монохидрат, кроскармелоза натрий, безводна лактоза, микрокристална целулоза, магнезиев стеарат, манитол, титанов диоксид, талк, глицеролов триацетат.

hedanПредназначение

ХЕДАН е лекарствен продукт, с чиято помощ се овладяват пристъпите на мигрена. Медикаментът въздейства върху кръвоносните съдове в мозъка, като ги стеснява – счита се, че мигренозните пристъпи се дължат на разширяването на мозъчни кръвоносни съдове.

Как се приема

Лечението с ХЕДАН е по индивидуална лекарска препоръка. Най-често доза от 50 мг съдейства успешно за овладяване на болезнената симптоматика. В отделни случаи се прилага удвоена доза от 100 мг.

Ако лекарството не ви подейства при болезнен пристъп, не вземайте втора таблетка. Консултирайте се с лекар за друг медикамент.

Ако действието на ХЕДАН е налице и болките намалеят или спрат, но сетне се появят отново – вземете второ хапче. Това не бива да се случва, преди да са изминали поне два часа от първия прием.

Максималната доза ХЕДАН за едно денонощие е 300 мг.

Таблетките не се чупят, стриват и разтварят. Гълтат се цели с вода.

Ако ХЕДАН не ви действа и се налага да смените медикамента – изчакайте най-малко 6 часа след последния прием на това лекарство.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с ХЕДАН може да предизвика странични ефекти – замайване и загуба на равновесието, рязка промяна в стойностите на артериалното налягане – повишаване или понижаване, гадене и повръщане, сънливост и умора, неадекватни усещания за студ и топлина, “мравучкане” по кожата, стягане в една или друга част на тялото.

По-рядко е възможно да се получат зрителни отклонения, ускорен пулс, скованост или неконтролирани движения.
Ако симптомите се усложняват и ако появата им е свързана с приема на ХЕДАН, спрете лечението с този медикамент и потърсете медицинска помощ. Съобщавано е за състояния, които се нуждаят от незабавна лекарска намеса: отоци по лицето, свиркащо дишане, обриви, припадъци. Възможно е приемът на това лекарство да причини възпаление на дебелото черво.

Кога НЕ БИВА да се приема

ХЕДАН не се прилага за лечение на деца и подрастващи под 18 години.

Продуктът не е подходящ за бременни и кърмачки.

Не вземайте ХЕДАН ако имате алергия към някоя от съставките му.

Медикаментът не е подходящ за пациенти със сърдечни заболявания, приемащи други продукти срещу мигрена, пациенти на терапия срещу епилепсия и депресии, диабетици, с високи стойности на холестерола, прекарали инсулт, хипертоници.

ХЕДАН не се препоръчва на мъже над 40 години, както и пушачи и потребители с наднормено тегло.

Взаимодействие с други медикаменти

Консултирайте се с вашия лекар за допустимия паралелен прием с други медикаменти. ХЕДАН влиза в редица лекарствени взаимодействия, поради което е необходимо да се преценят индивидуално рисковете и ползите на допустимо съвместяване.

________

Усреднена цена в аптеките – 11.50 лв за опаковка от три таблетки х 50 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *