Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Бедните и богатите страдат от различен тип рак

Американски учени твърдят, че ракът може да се дели по класов признак. Бедните и богатите страдат от различен тип рак: състоятелните се разболяват от рак на щитовидната жлеза и кожата, а бедните – от рак на черния дроб и шийката на матката.

rakЛичното състояние и общественото положение на човека може да влияе върху типа рак, който го връхлита, твърдят от medikforum.ru. Изследователи от Cancer Registry в Ню Йорк установиха, че богатите по-често развиват злокачествени тумори на щитовидната жлеза, меланом и карцином на тестисите. Социално слабите боледуват от рак на пениса, на шийката на матката, черния дроб и гърлото.

Бедните сравнително по-рядко имат злокачествени заболявания. Но след като се разболеят, много висок процент от тях умират. Изследването е проследило три милиона истории на заболявания от рак, регистрирани от 2005 до 2009 година. Пациентите били разделени на четири категории в зависимост от материалния статус.

Специално трябва да се отбележи, че изследването засяга САЩ – единствената развита страна в света, в която няма безплатно здравеопазване. За бедните хора лечението от рак принципно е твърде тежко финансово бреме. Застраховките от нисък клас не покриват такива тежки заболявания с дълго лечение и поддържаща терапия. Налага се пациентът и семейството му да поемат част от разходите, което в повечето случаи е невъзможно. Така пациентът остава без лечение и затова смъртността при подобни случаи е висока.

Има и други разделения на раковите заболявания в зависимост от стила на живот и материалното благополучие. Богатите например много по-често се глезят с плажни ваканции и прекарват часове наред на слънце, което увеличава риска от рак на кожата. Затова и една от водещите онкологии при тях е злокачественият меланом. Бедните пък пушат и злоупотребяват с алкохол, което провокира рак на гърлото и черния дроб.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *