ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да излекуваме брадавици и гъбички с лук

Стара практика от народната медицина е лечението на всякакви кожни образувания и гъбички с лук. Как се прави това?

lukГъбичките не са така непобедими, както ни се струва: трябва само да сме готови да изтърпим специфичната миризма, съветват от www.otvetin.ru. Потопете клечка за уши в прясно изцеден сок от глава лук и внимателно намажете проблемното място. Не се увличайте, внимавайте да не третирате здрава кожа – лученият екстракт изгаря. При лечение на гъбички след намазване мястото трябва да изсъхне; не мийте до следващата сутрин. Процедурата се повтаря многократно; ако лекувате нокът, обработвайте заразените места до пълно израстване на чиста рогова пластинка.

Народната медицина съветва да използваме лучен сок и за брадавици. Парче изчистена луковица се накисва в 6-процентен оцет за два часа, след което се изцежда и се поставя върху брадавицата. Фиксира се с парче цитопласт. Този тип процедури обикновено се правят вечер и болното място се оставя под въздействието на цера до сутринта.

За брадавици върши работа и смес от пресен лучен сок и мед в съотношение 1:1. Намажете кожата около брадавицата обилно с вазелин – лучената мазилка може да я изгори. Едва тогава поставете лучено-меденото мазило върху брадавицата. Отгоре внимателно сложете парченце хартия за печене и бинтовайте. Държи се цяла нощ. Този тип лечебни компреси се повтарят, докато брадавицата побелее и се отдели от здравата кожа. По същия начин можете да се спасите и от мазоли – получава се по-лесно.

Ако кожата на петите ви е силно загрубяла, но не е нацепена, изчистете глава лук и разделете на люспи. Наредете люспите върху петите и обуйте памучен чорап. На сутринта изчистете грубите фрагменти с топла вода и пемза.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *