Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

НАКЛОФЕН / NAKLOFEN

Съдържа диклофенак натрий, бензилов алкохол, пропилен гликол, натриев метабисулф, натриев хидроксид, вода.

naklofenПредназначение

НАКЛОФЕН е инжекционен разтвор, препоръчван за бързо овладяване на болки от различен характер. Медикаментът обезболява и действа едновременно с това противовъзпалително при ревматични пристъпи и други ставни заболявания, подагра, бъбречни и жлъчни кризи, гинекологични болезнени състояния, мигрена.
Прилага се при лечение на травми и след хирургични интервенции.

Как се приема

Този лекарствен продукт е предназначен за инжекционен интрамускулен прием. Стандартната доза е една ампула (3 мл = 75 мг) дневно. При бъбречни кризи е допустимо 30 минути след първата да се постави втора инжекция.

НАКЛОФЕН е предназначен за преодоляване на остри състояния чрез краткотрайна терапия. При необходимост от продължаване на лечението следва да се премине на таблетки или супозитории по указание на лекаря.

Терапията с НАКЛОФЕН не може да се прекратява самоволно. При забелязани смущения или негативни странични ефекти е редно да се направи консултация с лекар за начина, по който лечението ще продължи.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с НАКЛОФЕН може да причини някои смущения, които могат да бъдат в лека форма и да отшумят без последици. Съобщавано е за болки в корема, гадене, диария или запек, главоболие и замайване, болки в инжектираната област. По-рядко медикаментът може да предизвика промени във функциите на черния дроб с външно изражение – жълтеница, и трансформации в кръвната картина. Известни са случаи на отражение върху бъбреците до бъбречна недостатъчност, кръвоизливи в стомашно-чревния тракт и при уриниране, затруднено дишане, отоци и алергични реакции до шок.

Много рядко НАКЛОФЕН става причина за грипоподобни симптоми, температура, болки в мускулите и ставите, депресивни състояния, разстройства на съня, халюцинации, възпаления на лигавиците и тежки кожни обриви до некротични състояния, разстройство на слуха, зрението и кръвната картина.

Продължителното лечение с този препарат усложнява състоянието на пациенти със сърдечни заболявания; не е изключено да се провокират тромбози, има опасност от инфаркти.

Кога НЕ БИВА да се приема

Пациенти на възраст под 18 години не могат да бъдат лекувани с НАКЛОФЕН.

Този медикамент не е подходящ за лечение на бременни и кърмачки.

Да се избягва приложението му при пациенти с бъбречни или чернодробни заболявания в напреднала фаза, смущения и проблеми на сърдечно-съдовата и дихателната система.

НАКЛОФЕН не се прилага, ако пациентът има алергия към някоя от съставките му.

Да се прилага с повишено внимание при пациенти в напреднала възраст.

Пушачи, диабетици, хипертоници и пациенти с висок холестерол не бива да се лекуват с НАКЛОФЕН. Продуктът не е за вас, ако сте в рискова група за възможен инсулт.
Медикаментът да се избягва при пациенти с кожни заболявания и склонни към стомашни или чревни кръвоизливи.

Взаимодействие с други медикаменти

Лечението с НАКЛОФЕН на всяка цена трябва да бъде съобразено с възможната постоянна терапия на пациента. Да се избягва паралелен прием с масовите медикаменти, прилагани при лечение на хипертония, диуретици, при психични проблеми, сърдечни заболявания, страдания на черния дроб и бъбреците, при терапия на трансплантирани и раково болни, приемащи медикаменти против гърчове, други обезболяващи и противовъзпалителни.

Усреднена цена в аптеките – 2 лв за опаковка от 5 ампули по 3 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *