ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Мийте зъбите редовно – това пази от инфаркт!

Редовното почистване на зъбите спасява не само от заболявания на венците, но и от инфаркт. Така твърдят учени от университета във Флорида, САЩ.

zubАмериканските учени изясниха, че бактериите, които причиняват болести на венците, влияят върху високите стойности на холестерина и възпалителните процеси на сърцето и кръвоносните съдове. Ако един човек не се грижи за устната си хигиена достатъчно, той сам увеличава риска да получи инфаркт, твърдят от medikforum.ru. Това е първото изследване, потвърждаващо връзката между болестите на венците и проблемите със сърцето.

Бактериите, които причиняват заболявания на венците, попадат от устната кухина в кръвообращението. Достигат до сърцето и най-големите артерии в организма. Опитите с лабораторни мишки показват, че наличието на подобни бактерии в тези зони сериозно увеличава стойностите на холестерина. Същевременно бактериите причиняват възпалителни процеси, водещи до повишен риск от инфаркт и други болести на сърцето. Авторите на изследването смятат, че техните изводи могат да стимулират създаването на нови методи в диагностиката и лечението на сърдечно-съдовите заболявания.

Проблемите с венците са сред най-разпространените заболявания на устната кухина. От тях страда поне половината население на планетата! Става дума за възпаления, отоци, инфекции. И по-рано е откривано, че при болести на венците обикновено има проблеми и със сърцето – и обратно. Но тези съвпадения са били отдавани на общия стил на живот и на диетите с много захар. Сега вече е доказано, че причина за сърдечните страдания са именно бактериите, причиняващи болести на венците. Ето защо редовното почистване на зъбите е мощно профилактично средство, предпазващо от инфаркти.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *