ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Смъртоносни ли са сънотворните при сърдечна недостатъчност?

Сънотворните таблетки, приемани от милиони хора, увеличават осем пъти риска от преждевременна смърт при пациенти със сърдечна недостатъчност. Такива са изводите на учени от медицинския център Yamate Medical Center в Япония.

sonПри сърдечна недостатъчност сърцето не е в състояние да изтласка цялото количество кръв, необходимо на организма. Тази болест ви кара да се задъхвате, да чувствате постоянна умора и краката ви често да са с отоци, обясняват от medikforum.ru. Една от най-разпространените последици от това страдание е влошеното качество на съня, безсънието. За да се справят с него, немалко хора посягат към сънотворните.

Споменатото японско изследване е установило, че тези медикаменти наистина помагат за съня. В същото време хората, които страдат от сърдечна недостатъчност, рязко се влошават. Такива пациенти умират или се налага да лежат в болница осем пъти по-често в сравнение с хора със същата диагноза, които обаче не вземат приспивателни. Влошаването се случва в рамките на шест месеца след началото на лекарствения прием.

Трябва все пак да се поясни, че това изследване не е масово; то коментира здравето на едва 11 пациенти, които са били лекувани в Yamate Medical Center от 2011 до 2013 година. Тезата подлежи на проверка в по-широк план, при значително по-богата статистика. Едва тогава ще може категорично да се обяви, че сърдечната недостатъчност изключва приема на традиционните сънотворни.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *