ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Цветята са съкровищница на полезни вещества

Витамините, маслата, екстрактите, извлечени от тях, реконструират увредените стени на тъканите, стимулират работата на клетките, борят се със зачервяванията

цветя

Те насищат, подхранват и овлажняват дермата, подмладяват кожата, избавят я от възпаления, правят я кадифена и еластична.

Активните вещества, получени от различни части на цветята (корен, стъбла, листа, пъпки), се добавят в процентно съотношение в козметичните средства, създадени за определен тип кожа за решаването на конкретни проблеми. Например в крема за кожата около очите може да се добави 2-процентен екстракт от синчец, а във възстановяващ крем – 3-процентен екстракт от роза.

Екстрактите, маслата и други вещества, извлечени от цветята, често обединяват в себе си няколко свойства – антисептични, възстановяващи, противовъзпалителни.

Като правило, активните вещества, съдържащи се в растенията, взаимодействат само с роговия слой на епидермиса. Някои от тях имат натрупващ ефект и се използват в състава на козметични средства или като самостоятелни продукти, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *