ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да смъкнем холестерина с киселец

Киселецът е сред най-важните пролетни листни храни. Ако стомахът ви го понася – яжте на воля колкото може повече от тази пролетна зеленина!

kiselecКонсумацията на киселец се отразява много добре на сърдечно-съдовата система.

Блюдата от киселец вкарват в организма високи дози витамин С, обясняват от medikforum.ru. Зелената храна успешно редуцира стойностите на холестерина в кръвта и по този начин предпазва от проявата на атеросклероза. Положително въздейства на кръвоносните съдове и калият, който е също в прилично количество в листата. Без съмнение това прави киселеца особено полезен при хипертония.

Други здравословни проблеми, които се повлияват успешно от киселеца, са анемията и заболяванията на централната нервна система. Зелената листна храна въздейства с комплекса си от полезни вещества на работоспособността на сърдечния мускул; аритмията и задухът се коригират и се намалява рискът от образуване на тромби.

Добре е киселецът да бъде включван редовно в пролетното меню, тъй като той поддържа обновяването на клетките и образуването на червените кръвни телца. Благодарение на него можете да постигнете оптималня метаболизъм!
И още ползи от киселеца: подпомага храносмилането и заздравява венците и зъбите.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *