ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ТРИТЕЙС ПЛЮС / TRITACE PLUS

Съдържа рамиприл, хидрохлоротиазид, хипромелоза, царевично нишесте, микрокристална целулоза, натриев стеарилфумарат, червен железен оксид и жълт железен оксид.

tritaceПредназначение

Този медикамент е предназначен за лечение на състояния, определени от повишено артериално налягане. Действа с двете си активни съставки – рамиприл и хидрохлоротиазид.

Рамиприлът отпуска кръвоносните съдове, разширява ги и допринася за по-лесна циркулация на кръвта в системата.

Хидрохлоротиазидът стимулира отделянето на по-голямо количество урина, като по този начин също подпомага регулирането на артериалното налягане.

Как се приема

ТРИТЕЙС ПЛЮС се предлага в поддържаща терапия; дозировката и продължителността на приема се определят индивидуално, в зависимост от характера на здравословния проблем, възрастта и общото състояние на пациента.

Таблетките се гълтат цели, с течност. Желателно е да се приемат сутрин, по едно и също време.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на този медикамент може да предизвика алергични реакции, ако имате непоносимост към някой от компонентите му. Съобщавано е за сърбеж, обриви, трудности при дишане, подуване на лицето и гърлото, затруднено преглъщане. Тази симптоматика може да се усили и да се достигне до мехури и язви по кожата, задух. Консултирайте се с лекар, ако тези състояния се усложняват.

По-опасни са реакции, свързани със сърдечната дейност: болки и стягане в гърдите, учестено или неравномерно сърцебиене. Потърсете лекар, тъй като подобни симптоми могат да сигнализират за пред инфарктно състояние.

В отделни случаи приемът на ТРИТЕЙС ПЛЮС е последван от мъчителен задух и кашлица, като при обстойно изследване се установява белодробно възпаление. Лечението с този медикамент може да повлияе негативно на функциите и състоянието на панкреаса или черния дроб, което се разпознава по характерни болки и промяна в цвета на кожата (жълтеница).

ТРИТЕЙС ПЛЮС може да е причина за главоболие, рязко понижаване на кръвното налягане и замайване, влошаване на зрението и/или слуха, влошено качество на съня, дискомфорт и разстройство в работата на стомашно-чревния тракт.

Клинични изследвания могат да установят различни отклонения в кръвната картина. Описвани са реакции, напомнящи състояния при настинка – болки в ставите и мускулни болки, повишена температура, хрема и кашлица. Приемът на медикамента може да бъде последван от състояния на тревожност, виждане в жълто, неестествена чувствителност на кожата и “мравучкане”, намалено желание за секс, слабост, забавени реакции.

Кога НЕ БИВА да се приема

ТРИТЕЙС ПЛЮС не е подходящ за приложение при бременни и кърмачки.

Не вземайте този медикамент, ако имате алергия към някоя от съставките му.

Лекарството не е подходящо за пациенти на диализа, бъбречно болни и със заболявания на черния дроб.

Не е приложим при пациенти, на които предстои лечение срещу алергия или друг тип въздействие с прилагане на анестезия.

Не е подходящ в случаи на обезводняване или при повишени стойности на калий в кръвта.

Не се използва при деца и подрастващи на възраст под 18 години.

Приемът на ТРИТЕЙС ПЛЮС може да причини замайване, слабост или загуба на ориентация, поради което не е желателно да шофирате или управлявате тежки машини. Не комбинирайте с алкохол!

Взаимодействие с други медикаменти

Не е желателно комбинирането на този медикамент с някои аналгетици и противовъзпалителни, медикаменти за ниско кръвно, антиалергични и за сърдечна недостатъчност. Възможно е усилване на страничните ефекти или промяна на нормалното въздействие при паралелен прием с медикаменти, които влияят върху стойностите на калия в кръвта; продукти за химиотерапия, диуретици, хранителни добавки с калций; при трансплантирани на терапия за потискане на имунната защита.

По преценка на лекуващия може да се допусне при определени условия съвместяване с медикаменти за диабетици, с литий, пеницилин и хинин, с лекарства за разреждане на кръвта.

Приемът на това лекарство самостоятелно или в комбинация с други продукти изисква лекарски контрол, следене на артериалното налягане и периодично – на кръвните показатели.

________

Усреднена цена в аптеките – 6.30 лв за опаковка от 28 таблетки х 5 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *