Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Фините, чувствителни хора по-често страдат от хипотония

Какви са признаците на хипотония?

хипотония

За хипотония се говори, когато кръвното не превишава 100 на 60 мм за мъжете, а при жените – 95 на 60 мм. Лесно ще разпознаете човека, страдащ от ниско кръвно налягане -слабост, понижен жизнен тонус, бледо лице. Често се появява виене на свят след продължително седене. Симптомите са особено мъчителни сутрин, когато ставането от леглото и разсънването са истинско мъчение. Хипотониците често се прозяват, понеже не им достига не само сън, но и кислород.

Има и по-конкретни симптоми, на които лекарите винаги обръщат внимание, когато предполагат хипотония – слабост, изпотяване на дланите и ходилата, гадене, ниска телесна температура.

Относно психологическото състояние може да се прояви емоционална неустойчивост: раздразнителност, плачливост, разсеяност, нарушения в паметта, объркване, неспособност за концентрация, непоносимост към силни шумове и ярка светлина.

При наличие на подобни симптоми трябва да се обърнете към лекар и да спазвате препоръките му. Може да използвате и домашни средства, но само като спомагателна терапия.

Как да повишите кръвното у дома

Ако трябва спешно да реагирате при ниско кръвно, може да изпиете чаша силно подсладен чай, да хапнете парче черен шоколад, резенче лимон или нещо солено. Не прекалявайте с кафето, тъй като заради диуретичния си ефект то всъщност понижава кръвното налягане. Заменете го с айрян, в който сте добавили сол.

Добре действа контрастният душ, но ако ви се вие свят, по-добре не влизайте в банята – може да ви прилошее и да паднете. Седнете или легнете, като вдигнете краката си по-високо от нивото на главата. Може да използвате и акупунктура: натиснете силно точката под носа и задръжте за минута. Повторете 10 пъти.

От билковите чайове полезни при хипотония са шипка, босилек, невен, мащерка, коприва, розмарин, глухарче,
мента, пише списание „За жената“

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *