Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

МИКОНАФИН / MYCONAFINE

Съдържа тербинафинов хидрохлорид, микрокристална целулоза, кроскармелоза натрий, силициев диоксид, хипромелоза, магнезиев стеарат.

miconafin-250Предназначение

За лечение на гъбички по ноктите, кожата и окосмените части на тялото. Медикаментът се предлага под форма на пер орални таблетки и крем за външно приложение.

Как се приема

Лечението с пер оралните таблетки МИКОНАФИН се провежда индивидуално, като е съобразено с характера на проблема, възрастта и здравословното състояние на пациента. Този тип заболявания са упорити, затова е допустимо лечебният курс да продължи до 6 месеца.

Възрастните пациенти обикновено приемат всекидневна доза от 250 мг, която може да бъде съставена от една таблетка х 250 мг или две х 125 мг. Приемът е еднократен.

Деца на възраст над две години могат да бъдат лекувани с този медикамент при редуцирана доза, съобразена с килограмите им. Количеството варира от 62.5 мг (половин таблетка) до една таблетка от 125 мг. Подрастващи с тегло над 40 кг могат да следват дозировките за възрастни.

Възможни нежелани ефекти

МИКОНАФИН може да причини преходни реакции на непоносимост от рода на сърбеж и дразнене на носоглътката. Ако са в лека форма и постепенно преминават, лечението с продукта може да продължи.

Ако обаче негативните ефекти се задълбочават и водят до сериозни отклонения в здравословното състояние, незабавно следва да се потърси лекар и медикаментът да се спре. Има данни за тежки алергични реакции с обриви, поява на мехури и разраняване, задух и замайване, трудно преглъщане и отоци на лицето и гърлото. Съобщавано е за пожълтяване на кожата и очите, подкожни кръвоизливи и кървене, стомашни болки, гадене и повръщане. Сред тревожните симптоми са необяснима умора и мускулна слабост, потъмняване на урината, нарушения на съня, влошаване на зрението и слуха.

Описвани са случаи на промени в кръвната картина с анемия, загуба на обоняние и вкусови усещания, възпаление на кръвоносни съдове.

Всяко отклонение от нормалното състояние, което може да се свърже с приема на МИКОНАФИН, трябва да бъде обсъждано с лекуващия за възможни корекции на терапията в безопасен план.

Кога НЕ БИВА да се приема

Лечението с МИКОНАФИН не се препоръчва по време на бременност.

Този медикамент не се разрешава на кърмачки и деца на възраст под две години.

МИКОНАФИН не се предписва на пациенти с остро или хронично заболяване на черния дроб, болестни състояния на бъбреците или кръвта, псориазис и вълчанка.

Не шофирайте, ако приемът на таблетките ви причинява замайване или замъгляване на зрението.

Взаимодействие с други медикаменти

МИКОНАФИН не може да се приема паралелно с лекарства за язва и туберкулоза, антидепресанти, бета-блокери, противозачатъчни, някои медикаменти за контрол върху сърдечния ритъм, за разреждане на кръвта, при трансплантирани пациенти на терапия срещу отхвърляне на присадения орган. Този медикамент не бива да се комбинира със сиропи за кашлица и продукти, съдържащи кофеин.

Не вземайте лекарството заедно с други медикаменти за лечение на гъбичкови инфекции.

Усреднена цена в аптеките – 4 лв за опаковка от 14 таблетки по 250 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *