ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ТЕВАКОКСИБ / ТEVACOXIB

Съдържа целекоксиб, калциев хидрогенфосфат дихидрат, натриев лаурилсулфат, кросповидон, повидон, магнезиев стеарат, желатин, вода, свързващи вещества, оцветители.

tevacoxibПредназначение

ТЕВАКОКСИБ е лекарствено средство, с чиято помощ се овладява болезнената симптоматика при остеартрит и ревматоиден артрит. Препаратът повлиява дискомфорт и болки при болестта на Бехтерев (анкилозиращ спондилит).

Как се приема

Медикаментът се прилага продължително, което изисква внимателно спазване на лекарските указания. Следвайте индивидуалния си лечебен план и не променяйте самоволно препоръчаната дозировка!

Лечението с ТЕВАКОКСИБ обикновено стартира с доза от 200 мг дневно, която при показан добър ефект може да се запази без корекции. При необходимост е допустимо тя да бъде увеличена, но не повече от 400 мг дневно. Това е и максимално допустимата доза в рамките на едно денонощие.

Ако в продължение на 14 дни след началото на лечението с ТЕВАКОКСИБ не получите облекчение, направете консултация с лекуващия за корекция на дозировката или смяна на медикамента.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на този медикамент може да причини алергични реакции – сърбеж, обриви, лющене и разраняване на кожата, затруднено дишане, задух.

Възможно е да почувствате стомашен дискомфорт, болки, гадене и повръщане; описвани са стомашни кръвоизливи.

Лечението с ТЕВАКОКСИБ може да предизвика влошени функции на бъбреците и черния дроб. Продуктът се отразява на сърдечната дейност, като при по-висока дозировка или продължителен прием е в състояние да причини болка в гърдите, сърдечен пристъп, високо кръвно налягане.

Не са изключени прояви като мускулни болки и спазми, разстройство на съня, влошаване и смущения на зрението и слуха, свръхчувствителност към светлината.

В някои случаи тази вторична симптоматика сигнализира за опасни състояния с промени в кръвната картина, халюцинации, остри възпалителни процеси в носоглътката, прояви на ангина пекторис, отоци, бъбречна недостатъчност, лесна чупливост на костите на крайниците.

При проява на подобни ефекти е задължително да спрете приема на медикамента и незабавно да потърсите лекарска помощ.

Кога НЕ БИВА да се приема

Медикаментът не се прилага при лечение на бременни и кърмачки.

Това лекарство не е подходящо за пациенти със сърдечни, бъбречни и чернодробни заболявания.

Не приемайте медикамента, ако имате алергия към някоя от съставките му.

ТЕВАКОКСИБ не е безопасен вариант за лечение на пациенти с язва или склонни към кръвоизливи в стомашно-чревната система.

Пациенти с диабет, повишен холестерол, хипертония, склонни към отоци или обезводнени, не бива да бъдат лекувани с продукта. Не се прилага при болни на възраст над 65 години.

Ако продуктът причинява замайване, лоша координация или промяна в зрителните или/и слухови възприятия, пациентът не следва да шофира, докато приема лекарството.

Взаимодействие с други медикаменти

Опасно се счита комбинирането на този медикамент с лекарства за разреждане на кръвта, за контрол върху сърдечната дейност и артериалното налягане, диуретици, лекарства срещу депресивни състояния, за нарушения на съня, епилепсия, с медикаменти при трансплантирани в ранна следоперативна фаза.

_________

Усреднена цена в аптеките – 8.40 лв за опаковка от 10 таблетки по 200 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *