Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Копривата пари, но лекува

Първата асоциация на всекиго е, че копривата пари неприятно кожата

коприва

Ожилването й се дължи на множеството тънки власинки по цялата й повърхност. Да, така е, но този недостатък се компенсира многократно от нейните ценни хранителни свойства. В нея се съдържат над 20 аминокиселини, а половината от тях са незаменими, огромен брой витамини, начело на които антиоксидантните С и А. Богатството на витамини в нея действа успокояващо и затова тя се препоръчва при нервност и безсъние. В същото време в 1 чаша бланширана коприва се съдържат само 37 ккал и само 0,1 г мазнини. Ако се стремите към диетично хранене, специалистите препоръчват да гарнирате рибата или пилешкото с порция коприва. Може също така да я слагате върху пица, паста, в баница, да запечете кюфтенца с коприва, да импровизирате всякакъв род запеканки, да я хапвате сурова на салата (виж на стр. 17).

Тя е с високо съдържание на желязо – 7,7 до 17,5% от дневната препоръчителна доза, затова е чудесна при анемии и по време на цикъл.

Чрез нея ще доставите на организма си и калций – 1 чаша коприва осигурява над 40% от ежедневната необходимост. Освен за здрави кости и зъби калцият е важен за жени с предменструален синдром, при главоболие, промени в настроението и подуване на корема.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *