ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

КЛАКСИРИТ / CLAXIRIT

Съдържа кларитромицин, лактоза монохидрат, хипромелоза, хипромелоза фталат, талк, магнезиев стеарат.

claxirit-500Предназначение

КЛАКСИРИТ (кларитромицин) е антибиотик с удължено освобождаване, прилаган при инфекции на синусите, гърлото, бронхите и белите дробове. Препоръчва се при инфекции на кожата и меките тъкани.

Как се приема

Като медикамент с удължено освобождаване, КЛАКСИРИТ се приема камо веднъж дневно. Обикновено е достатъчна една таблетка от 500 милиграма. Ако лекуващият е преценил, че здравословният проблем изисква по-интензивно лечение, се допуска прием на две таблетки, но те трябва да се вземат заедно. Таблетките се приемат по време на хранене – цели, без да се дъвчат или стриват. Вземайте медикамента в един и същи час!

Възможни нежелани ефекти

Приемът на КЛАКСИРИТ може да причини смущаващи симптоми, които изискват незабавна лекарска намеса. Потърсете вашия терапевт, ако почувствате силна болка в корема и гърба – знак, че е засегнат панкреаса. Спрете приема, ако забележите неестествено потъмняване на урината или пожълтяване на кожата и очите, гадене и дискомфорт в областта на черния дроб. Съобщавано е за отоци, обриви по тялото, задушаване и припадъци. Възможни са болки в корема, разстройство, кървене – включително от очите, носа и гениталиите.

Приемът на този антибиотик може да причини промени в кръвната картина, влошаване на чернодробните функции, вагинални инфекции. Има данни за смущаване на сърдечната дейност, проблеми в дейността на стомашно-чревния тракт, прилошаване и припадъци, гърчове, бъбречна недостатъчност, мускулни болки и спазми. Ако е налице непоносимост към някоя от съставките на продукта, могат да се проявят характерните признаци на алергични реакции – от сърбеж и обриви до затруднено дишане, припадъци, шок.

Този продукт може да се приема само по лекарско предписание.

Кога НЕ БИВА да се приема

КЛАКСИРИТ не е подходящ за лечение на пациенти с чернодробни, бъбречни или сърдечни страдания в напреднала фаза. Не се препоръчва за бременни и кърмачки с изключение на случаите, в които лекуващият прецени безопасността на приложението.

Лекарството не се предписва на деца на възраст под 12 години.

Не шофирайте, ако приемате КЛАКСИРИТ, тъй като е възможно да получите замайване или да се почувствате дезориентирани.

Взаимодействие с други медикаменти

Вашият лекар трябва да бъде информиран, ако сте на постоянна терапия за друго заболяване или наскоро сте приемали други медикаменти. КЛАКСИРИТ влиза във взаимодействие с други медикаменти, като променя характера и интензивността на въздействието им и това може да създаде опасни за здравето ситуации. Не са допустими комбинации на антибиотика с някои лекарства за контрол върху холестероловите нива в кръвта, за диабетици, за епилепсия, сърдечни заболявания, при терапия на ХИВ-позитивни, при подлежащи на химиотерапия и трансплантирани.

Не приемайте КЛАКСИРИТ паралелно с медикаменти за разреждане на кръвта, противовъзпалителни, продукти със съдържание на екстракт от жълт кантарион.

__

Усреднена цена в аптеките – 9.80 лв за опаковка от 7 таблетки х 500 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *