ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как се лекува блефарит? Полезни съвети за домашно лечение

blefaritАко имате суха кожа или екзема, възможно е да сте предразположени към често срещано състояние, наречено блефарит. Това е възпаление на вътрешния ръб на клепачите, съпроводено от запушване на фините жлези, произвеждащи лубриканта, който помага за разпределението на слъзния филм по повърхността на окото при мигане. Може да се породи от инфекция или алергия и не е сериозен проблем. Има вероятност да забележите корички, люспи и зачервяване в краищата на клепачите и да усещате сухота, умора, болка или сърбеж в очите, понякога придружени от лепкав секрет.

ПРОСТИ ДОМАШНИ ЛЕЧЕНИЯ

При раздразнени клепачи опитайте този нежен почистващ вариант. Напоете мек плат или парче памук в чиста топла вода – колкото гореща можете да я издържите, без да се изгорите. Задръжте върху окото 5-10 минути. След това използвайте разреден бебешки шампоан, за да почистите ръбовете на клепачите си – първо долния – с клечка за уши или памук. Повтаряйте поне два пъти седмично. Ако блефаритът изсушава и възпалява очите ви, опитайте да ги овлажните с изкуствени сълзи или овлажняващ мехлем. Посъветвайте се с лекаря си, ако имате съпътстващо състояние като екзема, прегледайте се и ако подозирате, че инфекцията или състоянието е наистина притеснително – може да се нуждаете от антибиотично лечение или курс орални антибиотици.

БОРБА С БЛЕФАРИТА

Поддържайте винаги добра хигиена, като миете лицето и косата си всеки ден.
Никога не търкайте очите си с пръсти.
Ако носите контактни лещи, бъдете много отговорни при поддържането им и обсъдете проблема с лекар.
Ако имате пърхот, използвайте специален шампоан против пърхот.
Избягвайте грима за очи или поне опитайте да ползвате хипоалергична марка.
Винаги мийте ръцете си, преди да докосвате грим или лосиони.
Намалете консумацията на наситени мазнини и приемайте масло от ленено семе.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *