ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Това са признаци, че имате депресия

Депресията е състояние, при което човек е доминиран от тъга и губи желанието си да живее. 

Депресията може да бъде поради някаква причина, която е и логична, и нелогична, физическа и психическа. Ето най-важните признаци на депресия.

1. Песимистична нагласа

Песимистичната нагласа е един от най-честите признаци на депресия. Това очевидно не означава, че всички песимисти са депресирани. Песимизмът в депресията включва чувство на безнадеждност, където човек губи всякаква надежда за нещо добро да се случи. Това убива волята за живот. Всяка дейност ви изглежда безсмислена.

депресия признаци
Най-важните признаци на депресия

2. Промени в моделите на съня

Депресията води до промяна в моделите на съня на човек. Безсънието не е единственото нещо, от което може да страдате. Тъй като не вършите нищо, защото смятате, че няма смисъл, получава се така, че нямате нужда от много сън. Освен това има моменти, когато въпреки медикаментите за сън, проблемът си остава и те не помагат. Лекарствата за сън, за хронична болка и главоболие и дори за храносмилателни нарушения нямат никакъв ефект при депресия.

3. Промени в апетита

Има голяма промяна в апетита, когато страдате от депресия. Вие не можете да докоснете храна, тъй като губите мотивация да ядете. Има и друг вариант – започвате да преяждате.

4. Чувство на празнота

Това чувство е сигурен знак за депресия. Това е един вид апатия, която обикновено се придружава от тъга и тревожност. Празнотата е свързана с чувство на безнадеждност и липса на инициатива. Много хора не осъзнават, че те страдат от едно настроение и е нужно само да го схванат и да не се поддават. Всичко е в главата ви! Правете медитация!

5. Умора

Умората и сънливостта са два важни симптома, които покзват, че депресията не е просто психично заболяване, а има и физически последици. Като цяло, умората е свързана със стрес и физическо натоварване. Но умората по време на депресията е летаргия и на теб не ти се иска да правиш каквото и да било.

6. Намалени умствени способности

Вашите умствени способности намаляват значително, когато сте депресирани. Има случаи, при които не можете да извършвате рутинни ежедневни задачи. Това явление непрофесионално се нарича „мозъчна мъгла“. Това е, когато всеки вид мислене или вземането на решения изглежда особено предизвикателство и сте склонни или да го избягвате, ли да направите един нелогичен избор, когато сте в състояние на депресия.

7. Увеличение на гняв и раздразнителност

След като сте в депресия, вие ставате по-уязвими към различни негативни емоции като гняв, безпокойство и раздразнителност. Налице е утежнено чувство на възбуда и може да стане доста непредвидимо. Имате чести промени в настроението – от спокойствие до ужасен гняв и тъга в един миг.

Смайлин промоция
2 на цената на 1: СМАЙЛИН – билков продукт против паник атаки, тревожност, безпокойство, подтиснатост и безсъние

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *