Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Здравословни солени храни за мезе или закуска

Много често изпитваме нужда да похапнем нещо соленичко, но по възможност да е и здравословно.

Не че чипсът не е вкусен, но той е пълен с вредни боклуци! Много солени храни са като него и не могат да бъдат подходящи опции за мезе или закуска, поради тяхната висока калоричност и съдържание на сол. За щастие, има няколко неща, които можете да изберете – вижте ги!

Пуканки

Те са здравословен вариант за тези, които искат по-солена закуска без много калории. Една чаша ароматизирани пуканки с масло,  средно е по-малко от 60 калории. Но калориите варират значително в зависимост от марката на пуканките и овкусителите. Висока калоричност може да имат пуканките с много масло, а солта не е подходяща за хора с високо кръвно налягане.

Бадеми

Бадемите са много здравословни и се предлагат сурови, без сол. Само не трябва да се яде много от тях, за да не натоварите прекалено стомаха си с тази твърда храна. Лешниците и кашуто са също толкова добри.

Пуешка шунка

Нарязаната шунка от пуешко месо е вълшебен здравословен вариант! За тези, които искат нещо допълнително, опитайте съчетанието на пуйка с остър чедър или друго сирене по ваш вкус.

Маслини

В разумни порции маслините са здравословен избор за тези, които търсят по-солена закуска. Те като бадемите са пълни със здравословни мононенаситени мазнини. Потенциалният недостатък на маслините обаче е, че тяхното съдържание на сол е малко по-високо. Така че преди да ги консумирате – накиснете ги във вряла вода и след 20 минути ги залейте със зехтин. Така стават по-безсолни. Ако пък накрая ги забъркате и с кромид лук – става перфектна салата. Можете да добавите ябълков оцет или лимон – няма по-здраво мезе (закуска)!

 

6 ненужно пренебрегвани здравословни храни

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *