ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Грипът си отиде. А след това?

Преборили сте се с неприятните симптоми на грипа – високата температура, болките в гърлото и мускулите, хремата

 

grip
Но вместо да сте усмихнати и енергични, дни след края на вирусната инфекция се чувствате крайно изтощени. Понякога това състояние продължава със седмици. Как да го преодолеете?

Неравната битка с вирусите

Цел №1 винаги е една – да се изправим бързо на крака и да надвием грипа. Много от нас се опитват да карат болестта накрак или пък си позволяват само 2-3 дни отсъствие от работа. Разбира се, никой няма излишно време за боледуване, но скоростното възстановяване има своята цена. Често атакуваме симптомите със силни лекарства, които затормозяват черния дроб. Не са безобидни нито температуропонижаващите, нито противовъзпалителните лекарства. А наложи ли се прием на антибиотик, винаги трябва да помним, че натоварването на органите и тъканите с токсини е сериозно. Токсини се отделят и вследствие на борбата на тялото с грипния вирус. И като резултат на организма му трябва много време да се изчисти от тях и да възвърне силите си.

Астеничният синдром

Общата умора след боледуване се нарича астеничен синдром. При различните хора тя може да има различни прояви. Апатичност, липса на сили, главоболие, проблеми със съня и др. Действително, организмът е изразходвал значително количество енергия за справяне с вируса, особено ако сме го карали накрак. Но освен това трябва задължително да го изчистим от токсините и вредните съставки на някои медикаменти. В противен случай се създава добра среда за хронични възпалителни процеси. Така че организмът започва да „цикли“ и е възможно впоследствие да боледува често, пише списание „За жената“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *