Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лечение със зеле – за какво помага?

Изследвания доказват, че в киселото зеле се съдържат вещества, способни да забавят процеса на деление на злокачествените клетки, особено при рак на млечната жлеза, на белите дробове и червата

Широко се прилага зелето и в козметиката. Сокът му има подмладяващ и избелващ ефект, използва се и като средство против косопад.

При простуда

При кашлица и пресипнал глас се приема по няколко пъти на ден по 1 ч.л. зелев сок, смесен със захар. За снемане на възпалителния процес гърлото се изплаква със сок от прясно белокочанно зеле, наполовина разреден с с топла вода. При остеохондроза Пресни зелеви листа се натриват с домашен сапун, леко се намач-кват и с тях се налага възпалената „става или областта на гръбнака, покрива се с найлон, увива се с памучна тъкан за топлина и се оставя за през нощта.

лечение със зеле
Лечение със зеле

Рецепти за красота със зеле

Вечерна маска за комбинирана кожа HacnfHeTe пресни зелеви листа в блендера или с месомелачката. Смесете зелевата кашица с овлажняващ крем, нанесете върху почистеното лице и оставете за 10-15 минути. Свалете маската с шпатула – да не се измива, защото ефектът няма да е пълен.

Маска за обезводнена кожа

Наситнете зеле и сварете кашицата в мляко (на две зелеви листа -половин чаша мляко). Изстудете и нанесете върху лицето за 15 минути. Измийте с топла вода.

Маска за мазна кожа

Нарежете на ситно малко кисело зеле до състояние, на каша, нанесете на лицето, като избягвате областта около очите и устата, покрийте с памучна салфетка и оставете за 20 – 25 мин. Измийте маската с хладка вода, след което нанесете обикновен подхранващ крем. Маската се прави два пъти в седмицата. Процедурата оздравява и изглажда кожата, нормализира работата на мастните жлези, изравнява цвета на лицето.

Лосион за укрепване на косите

Вземете половин чаша прясно изцеден зелев сок и добавете чаена лъжичка лимонов сок. Получения лосион втрийте в кожата на главата. Увийте косата с кърпа и оставете за половин час. След това измийте, но без шампоан.

Маска против косопад

Смесете в равни пропорции пресен зелев и спаначен сок, добавете няколко капки релейно масло. Втрийте в корените на главата, оставете за два часа и измийте главата с шампоан, пише вестник „Феномен“.

Пауър Ню Хеър Лосион
Пауър Ню Хеър лосион против косопад

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *