ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Зеленчуците помагат за предотвратяване на рак!

През последните няколко десетилетия ракът се е превърнал в заплаха за много хора на нашата планета.

Повечето хора, които се разболяват от рак много късно си дават сметка, че основната причина за болестта е лошото хранене. Не че не се хранят, а ядат храни-боклуци. За сметка на това пък учените работят, за да ни предоставят нови и нови доказателства за полезните храни. По този начин ние сме запознати с факта, че някои зеленчуци притежават елементи, които убиват канцерогенните агенти. Нека видим кои са те.

Едни от най-добрите зеленчуци, които можете да ядете, за да предотвратите или да победите рака е зелето и всички „членове на неговото семейство“. В продължение на години у нас имаше само няколко вида зеле. Но когато азиатската кухня спечели сърцата ни, ние се запознахме с много други различни видове зеле. Има много китайски и други азиатски видове зеле, които можете да хапвате. Учените са открили, че всички видове зеле съдържат елементи, наречени глюкозинолати. Тези елементи убиват раковите клетки и предотвратяват рака.

Също така, учените са открили, че всички зеленчуци са богати на витамини и антиоксиданти. Има една теория как се развива рак. Някои учени смятат, че ракът се причинява от прекомерно замърсяване на нашите тела с различни вируси и бактерии. Витамините и антиоксидантите в зеленчуците помагат на нашите органи да се справят с тях и да бъдат здрави.

Ако ядете няколко порции зеленчуци на ден, това може значително да намали риска да развиете рак. Докато яденето на много червено месо може да увеличи риска от развитие на рак на стомаха. Докато се усвоява, месото произвежда някои елементи, които помагат на раковите клетки да оцелеят в стомаха.

Когато ядете месо с чесън или лук, това спира образуването на канцерогенните елементи. Следователно, това прави храната по-здравословна. Чесънът и лукът съдържат много естествени растителни вещества, които са силни  убийци на бактериите и предпазват от рак.

Яденето на различни цветни зеленчуци може да предостави на тялото ви основни хранителни вещества, което му позволява да функционира правилно и да е здраво. Това спира раковите клетки да се развиват и помага на здравите клетки да растат по-бързо.

 

 

Витамините и красотата

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *